Verhoging ligdag tarieven ziekenhuis Suriname bijna rond

Ziekenhuis Suriname

Paramaribo – VERHOGING LIGDAG TARIEVEN  ZIEKENHUIS SURINAME NIET UITSTELLEN  – “Een paar kleine formaliteiten nog, maar het is in inderdaad zo goed als rond.

[quads id=1]

Ziekenhuis Suriname

” Zo reageert Manodj Hindori, voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad (NZR) op het feit dat in principe alle vijf ziekenhuizen ondertussen overeenstemming hebben bereikt met de verzekeringsmaatschappijen over verhoging van de pluspakketten van de ligdag tarieven.

5 ziekenhuizen

[quads id=1]

Terwijl eerder de andere ziekenhuizen reeds hadden getekend, staan het ’s Lands Hospitaal en het St. Vincentius Ziekenhuis op het punt van tekenen. “Maar als ik mijn eigen ziekenhuis (St. Vincentius Ziekenhuis… red) als voorbeeld neem, dan is dat slechts 10 tot 15 procent van het patiëntenbestand.

Probleem oplossen

Dus zolang de basis ligdag tarieven niet worden verhoogd is het probleem in de ziekenzorg niet opgelost.”

Ziekenhuis Suriname
Voorbeeldfoto ziekenhuis

[quads id=1]

Hindori zegt verheugd te zijn geweest toen hij vernam dat de regering goedkeuring hieraan had gegeven. “Maar nu hoor je geruchten dat het zal worden aangehouden, omdat verhoging van de tarieven politiek niet verkoopbaar zou zijn.

Wachten tot 2020?

Wil dat zeggen dat we tot 2020 moeten wachten?”, vraagt hij zich af. De NZR voorzitter kan dit niet bevatten.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.