Vakantie weerbericht ~ Zware buien in Suriname. Let op. Ga niet in het water bij bliksem

regen Suriname

Suriname ~ Het orkaanseizoen is nog niet afgelopen en zal volgens buitenlandse media nog enkele weken voor ravage zorgen in het Caribisch Gebied en Noord-Amerika. Dit heeft ook impact op het weer in Suriname.

[quads id=1]

Het weer in Suriname

Deze week hebben enkele uitlopers van orkaan Isaac in een aantal gebieden in Suriname voor zware regenval gezorgd. Dit bevestigt Dwight Samuels van de Meteorologische Dienst. De komende weken verwacht hij zware regenval en bliksem. Ook rukwinden door uitlopers van de huidige orkanen zijn niet uitgesloten.

[quads id=1]

Meteorologische Dienst

Samuels vertelt dat er bij de zware regenbuien van vooral dinsdag en woensdag een extreme neerslag in Suriname gemeten is. Aan de Cultuurtuinlaan is er binnen 24 uur 56 milimeter gemeten, in Saramacca 53 milimeter en in het ressort Latour 45,7 millimeter.

regen Suriname
Archieffoto van regen in Suriname

Ook in het Boven Suriname-gebied heeft het behoorlijk geregend.

Regen abnormaal

Voor deze periode van het jaar is de regenval abnormaal, zegt de weerkundige. Het karakter van de regenbuien van de afgelopen periode trekt daarom de aandacht van de meteodienst. “Wij blijven steeds observeren en alles op de voet volgen.”

[quads id=1]

Niet in het water

Samuels zegt dat bezoekers van ontspanningsoorden moeten zorgen dat zij niet in het water zijn als het dondert of bliksemt. “Het is niet verstandig om in het water te zitten, omdat je geëlektrocuteerd kan worden bij blikseminslag. Onder bomen schuilen is ook niet zo verstandig. Je kan het liefst gewoon onder een tent schuilen.”
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.