Water wordt duurder! Suriname

water Suriname

Suriname – De gemeenschap zal binnenkort meer moeten betalen voor water. Volgens minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen Suriname gaat het om een “minimale verhoging van een paar centjes”.

[quads id=1]

Water in Suriname

NH en de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM) zijn nu bezig met de calculaties. “We denken dat we tegen eind september zover zijn om die te brengen naar de Raad van Ministers om te bediscussiëren”, zei de bewindsman woensdag op vragen van journalisten.

Nieuw dienstencentrum

[quads id=1]

Hij kondigde de aanpassing van het watertarief aan tijdens de opening van het nieuwe dienstencentrum van de SWM, het zogenoemde Aquagebouw, te Poelepantje. Dodson stelde dat de dienstverlening vanuit het nutsbedrijf zichtbaar vooruitgaat: de gemeenschap van Suriname krijgt meer water, kan erop rekenen en de kwaliteit is beter.

Twee jaar geleden

[quads id=1]

water SurinameHet ministerie vindt de aanpassing van de tarieven daarom gerechtvaardigd. De laatste keer was twee jaar geleden. Deze was het gevolg van de gefaseerde afbouw van de subsidies. Dodson zei dat de investeringen, die door de maatschappij worden gepleegd, uit de penningen worden betaald. Zo ook, de investering in het nieuwe dienstencentrum.

Ervoor betalen

De maatschappij wil de dienstverlening in het achterland intensiveren. “We maken de dienst beschikbaar voor een ieder en de gemeenschap moet ervoor betalen”, stelde Dodson.

Geschreven door Merredith Bruce
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.