Hoe zit het met de verkeersovertreding van de DC? ~ Suriname

DC Suriname

Suriname ~ Volgens de wet moet een ieder zich aan de verkeersregels houden, dus ook een districtscommissaris (dc). Als het aan de deken van districtscommissarissen, Margretha Malontie, ligt moet worden onderzocht waarom dc Lakshminarain Doebay van Saramacca het bevel van een politieagent heeft genegeerd na een verkeersovertreding vorige week

[quads id=1]

DC in Suriname

Hij zou de maximumsnelheid hebben overschreden te Henar in Nickerie en kort na een gesprek met de politieman plotseling zijn weggereden. Het is niet bekend of hij daadwerkelijk beboet is. Deze zaak kreeg veel media aandacht. Doebay vertelde in de media dat hij boven de politie staat en dat hij niet op een correcte wijze is aangesproken door de politieman die hem bekeurde.

[quads id=1]

DC boven de politie

Malontie bevestigt de status van de dc ten opzichte van de politie, maar dat neemt volgens haar niet weg dat er onderzoek gedaan moet worden naar de overtreding “om onzuiverheden in de zaak weg te werken”.

Ze stelt dat nagegaan moet worden of de politieagent zijn protocol kent want vaak blijkt dat politieagenten niet correct handelen. “De dc gaat niet zomaar een bevel weigeren en wegrijden.

Niet zomaar weigeren

Het blijkt vaker dat agenten hun woorden niet goed kiezen, maar dan nog moet jij je als burgervader legitimeren en je houden aan de wet. Ik weet niet wat precies gebeurd is dus kan ik niet zeggen wie fout is.”

[quads id=1]

DC Suriname
Foto uit DBS

Alvorens een conclusie te trekken over het gedrag van Doebay moet vaststaan wat zich heeft voorgedaan zegt Malontie en daarom wil ze hem spreken.

Komt van de media

Alle informatie die ze heeft komt van de media. “Ik kom het nieuws tegen en hier schuilt zeker meer achter. Iemand gedraagt zich niet zomaar op deze wijze tegenover een politieagent en een dc nog minder.”

Het is niet de eerste keer dat dc Doebay in opspraak raakt. In juli 2011 mishandelde hij Glenn H. met een metalen kabel bij een sloperij in Nickerie omdat die zijn voertuig had doorverkocht zonder zijn toestemming.

Mishandeling

[quads id=1]

Hij werd voor dat misdrijf veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De proeftijd van drie jaar is intussen verlopen. Als gevolg van het misdrijf was Doebay toen teruggetreden als dc.

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2018/09/12/dc-doebay-negeert-politie-bevel-na-mogelijke-overtreding-en-rijdt-weg-suriname/

 

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.