23-jarige Chifaro op vrije voeten na vermeende terreurdreigingen ~ Paramaribo

terrorist Suriname

Paramaribo – Student Facebook-terreurdreiging op vrije voeten. De 23-jarige Adek-student Chifaro D. uit Paramaribo die als verdachte was aangehouden voor de terreurdreiging op Facebook enkele maanden terug, is maandag in vrijheid gesteld.

[quads id=1]

Student uit Paramaribo

Dat bevestigt zijn advocaat Irvin Kanhai tegenover de redactie. De invrijheidstelling komt nadat de advocaat daartoe een verzoek had ingediend, omdat hij vond dat zijn cliënt onrechtmatig van zijn vrijheid werd beroofd.

Technische fout

Hij beriep zich daarbij op een technische fout met betrekking tot het bevel om de verdachte langer aan te houden.

[quads id=1]

terreur Suriname

De student die zich in het dreigement op Facebook uitgaf als Mohammed Ahmed Al-Mehdi is op 30 juni aangehouden door de politie. Zijn aanhouding zou op 4 september weer verlengd moeten worden.

Verlenging

Kanhai stelt dat de rechter-commissaris hierbij niet conform de regels in het Wetboek van Strafvordering heeft gehandeld en vond daarom dat zijn cliënt onrechtmatig van zijn vrijheid werd beroofd.

[quads id=1]

“Ze hebben hem toch vastgehouden en je moet daartegen een actie instellen, want ze gaan hem niet zelf in vrijheid stellen. Dat is nou net de taak van een advocaat: om erop toe te zien dat geheel conform de wet iemand van zijn vrijheid wordt beroofd”, stelt Kanhai.

Hij is student

De verdachte is student op de Bacheloropleiding Delfstofproductie van de Faculteit der Technologische Wetenschappen. Er is voldoende aanwijzing van schuld ontstaan in de feiten die hem ten laste werden gelegd.

Het gaat onder meer om verstoring van de openbare orde (met een terroristisch misdrijf) en bedreiging met enig misdrijf met terroristisch oogmerk ten laste gelegd.

Geschreven door Merredith Bruce
Coverfoto is voorbeeldfoto
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.