Politieman door burger in een dancing bedreigd met politiewapen ~ Suriname

vakantie Paramaribo

Suriname ~ Burger bedreigt politieman met dienstwapen politievriend. Een vriend van een politieman heeft een andere politieman bedreigd met een dienstwapen.

[quads id=1]

Dancing in Suriname

Uit het onderzoek blijkt dat een politie man samen met zijn vriend, die een burger is, was gaan stappen in het weekend. Zij waren in een dancing. In de toiletruimte raakte de vriend in een woordenwisseling met een andere politie man, die werkzaam is bij een speciale eenheid.

Wapen van zijn vriend

[quads id=1]

politie Suriname
Voorbeeldfoto pistool

De burger haalde daarbij het wapen van zijn politievriend tevoorschijn en bedreigde het slachtoffer daarmee, niet wetende dat die man een politieman was. Deze laatste schakelde op zijn beurt de speciale eenheid in, die de burger buiten de dancing heeft aangehouden. Het is nog onduidelijk hoe het wapen van de politieman bij zijn vriend terecht was gekomen.

Politieman ook aangehouden

Bij de aanhouding was het wapen niet meer bij de burger. Hij had het intussen teruggeven aan zijn politievriend, die gerechtigd was het wapen te dragen. Ook die politieman werd door de speciale eenheid aangehouden. Beide personen werden overgebracht naar het bureau.

[quads id=1]

Tuchtrechtelijk vervolgd

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de burger in verzekering gesteld wegens bedreiging. De politieman, die het wapen aan zijn vriend had gegeven, wordt tuchtrechtelijk vervolgd. Gedurende het onderzoek is het wapen in beslag genomen.

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.