Video – Bekendmaking ~ Klantenkaart verplicht als je wilt gokken bij Suribet ~ Suriname

gokken Suriname

Bekijk hier de video erover:

Suriname ~ Suribet-klantenkaart moet gokverslaving tegengaan. Suribet introduceert customer card. Het beeld van minderjarigen in Suribet-gokcentra in Suriname moet binnenkort verdwijnen.

[quads id=1]

Gokken in Suriname

Het bedrijf introduceert een ‘customer card’ voor mensen boven de achttien jaar. Alleen mensen met een kaart mogen meedoen aan de gokspelen. “We verwachten wel een terugval”, zegt Suribet-directeur Ashwien Surjbalisingh.

Wie een kaart wil, moet zich legitimeren. “We willen efficiënt en effectief inspelen op een maatschappelijk vraagstuk”, zegt Surjbalisingh.

[quads id=1]

Verkopers in Paramaribo

De pasjes zijn nu alleen verkrijgbaar bij enkele Suribetkantoren in Paramaribo en binnenkort ook bij topverkopers in en buiten Paramaribo. Suribet streeft ernaar dat binnen vier maanden alle spelers een kaart hebben. Tot dan kunnen gokkers nog zonder kaart spelen.

NPS-parlementariër Patricia Etnel is positief over het initiatief. “Mijn zorg is de controle. Denk je echt dat een winkelier erop gaat letten wie er allemaal gebruikmaken van het pasje?

Nazorg belangrijk

[quads id=1]

gokken Suriname
Foto uit DWT Jason Leysner

Ik denk het zelf niet.” Zij vraagt zich af of de introductie van de klantenpas gokverslaving zal tegengaan. “Als je kijkt naar de leeftijd, achttien jaar en ouder, denk ik dat je het probleem eigenlijk gewoon verschuift.” Ze vindt controle en goed onderzoek daarom belangrijker.

Goed van Suribet

Voor NDP-parlementariër Roché Hopkinson is de actie van Suribet aan te moedigen. “Ze hebben in elk geval geen houding van: als het geld maar binnenkomt.” Hij is echter voorstander van wet- en regelgeving en de naleving daarvan. “Ik snap dat in deze harde economische tijd iedereen zijn geluk probeert te beproeven, maar ik pleit voor controle en regelgeving om dit te beheersen.”

Geschreven door Merredith Bruce
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.