Video’s – Extreme orkaan Florence op weg naar Amerika en Orkaan Isaac naar Cariben

Amerika ~ Orkaan Florence groeit uit tot ’extreem gevaarlijk’ – Orkaan Florence groeit in rap tempo uit tot tot een grote en ,,extreem gevaarlijke” orkaan.

[quads id=1]

Orkaan Amerika

orkaan Amerika

Dat heeft het National Hurricane Center (NHC) in Miami Amerika bekendgemaakt. De orkaan zou donderdag het vaste land van de Verenigde Staten bereiken. Als dat gebeurt, zijn er zeer waarschijnlijk overstromingen. Florence heeft nu windsnelheden tot 150 kilometer per uur.

Vaste land bereiken

,,Maak nu alvast plannen”, adviseerde gouverneur Henry McMaster de bevolking van South Carolina tijdens een persconferentie. ,,Stel je maar voor dat een zware orkaan South Carolina vol in het midden raakt”. Ook de inwoners van North Carolina en Virginia lopen gevaar.

[quads id=1]

orkaan Amerika
Foto uit De Telegraaf
Richting Caribisch gebied

Het Caribisch gebied beleefde tot dusver een rustig orkaanseizoen, maar daar komt deze week verandering in. Donderdag of vrijdag (Nederlandse tijd) trekt orkaan Isaac over de Bovenwindse Eilanden. De exacte koers en snelheid van Isaac is nog onzeker, maar de Nederlandse eilanden Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius moeten zich in ieder geval voorbereiden op extreme weersomstandigheden. Er is kans op zeer zware windstoten, veel regen en hoge golven aan de kust. (weeronline)

[quads id=1]

Bekijk hier de verschillende video’s erover:


[quads id=1]

Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.