Video – Dodelijke bacterie in Nederland wordt dodelijker: Al 18 doden dit jaar!

gezondheid Nederland

Nederland ~ Dodelijke bacterie rukt op in Nederland: 18 doden en 78 ernstig zieken. Dit jaar zijn al 78 mensen ernstig ziek geworden door de snel oprukkende bacterie meningokokken type W, van wie er achttien zijn overleden.

[quads id=1]

Bacterie in Nedeland

Dit is veel meer dan vorig jaar, toen er zes doden vielen. Nabestaanden vinden dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) veel eerder in actie had moeten komen.

Steeds meer slachtoffers

[quads id=1]

gezondheid Nederland
Voorbeeldfoto kind met de infectie

De bacterie maakt steeds meer slachtoffers. In de eerste acht maanden van dit jaar vielen er achttien doden, in dezelfde periode van 2017 waren dit er nog zes, in 2016 waren dit er drie en in 2015 waren er nog geen slachtoffers te betreuren.

Dat blijkt uit nieuwe gegevens die zijn opgevraagd bij het RIVM. Opvallend is dat van alle leeftijdsgroepen 15- tot 19-jarigen het vaakst de ernstige ziekte krijgen.

Uitnodiging voor een prik

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) lanceert vanmiddag een nieuwe vaccinatiecampagne tegen de Meningokokkenziekte, gericht op jongeren. Vanaf komend weekend krijgt iedereen in het jaar waarin hij 14 wordt een uitnodiging voor een prik tegen deze gevaarlijke bacterie. Bekijk deze website voor meer informatie.

Bekijk hier een video over de ziekte:

[quads id=1]

Eerdere berichten:

Video – Zeldzame bacterie in Nederland ~ 11 mensen overleden en 57 ernstig ziek

Video – Waarschuwing GGD Nederland. 14-jarig meisje overleden na infectie

Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.