Video – 800 leerlingen benadeeld door enorme inbraak bij SMO Suriname

inbraak Suriname

Suriname ~ Schakelinstituut Middelbaar Onderwijs getroffen door inbraak. Het Schakelinstituut Middelbaar Onderwijs (SMO) in Suriname is slachtoffer geworden van een inbraak.

[quads id=1]

Inbraak Suriname

Dit gebeurde in de nacht van 5 op 6 september. Volgens directeur Denice Jaliens is de school zwaar getroffen daar het gaat om 20 laptops met bijbehorende accessoires en andere belangrijke spullen. Een groot deel van de laptops werd in 2017 geschonken door First Lady Ingrid Bouterse-Waldring.

Geschonken laptops

[quads id=1]

inbraak Suriname

Jaliens vertelt aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) een verslagen vrouw te zijn toen ze de ravage zag die er was aangericht. De criminelen verschaften zich de toegang tot de ruimte door de deur van de administratie te forceren.

Geen ICT lessen

De klap is nog groter volgens de directeur die aangaf dat aangezien ICT een verplicht en belangrijk vak is op het instituut, deze lessen niet meer verzorgd kunnen worden. Ruim 800 leerlingen bezoeken deze school. Nu worden de schoolkinderen door deze diefstal benadeeld, zegt Jaliens.

Bekijk hier de video:

[quads id=1]


de boodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.