Anoniem – Mijn vader wil mij leren kennen, maar ik heb al een vader ~ Suriname

zwanger Suriname

Suriname ~ Hallo FamilieNieuws. Ik ben Andrea uit Suriname. Ik ben 24 jaar en zwanger. Ik heb geen vriend meer want hij wilde geen kind.

[quads id=1]

Andrea uit Suriname

Ik heb hem gesmeekt om bij me te blijven maar ik moest kiezen tussen het kind en mij. En ik heb vanzelf voor de baby gekozen. Het gekke van dit verhaal is dat hetzelfde met mijn moeder is gebeurd. Ook zij was heel jong zwanger. Veel jonger. Ze was 18 jaar.

Pas 18 jaar

De moeder van mijn vader heeft haar gezegd dat ze de baby weg moest halen. Mijn moeder ging akkoord en ze zouden samen naar iemand gaan om mij te verwijderen. Mijn vader was het ermee eens.

[quads id=1]

Hij was het ermee eens

Toen mijn moeder haar moeder erachter kwam heeft ze mijn moeder buiten de stad gebracht. Zodoende ben ik niet in Paramaribo geboren. Mijn moeder bleef 5 jaar in het binnenland van Suriname met mij. Ik weet dat ik altijd verlangde naar een vader. Mijn moeder heeft me alles verteld. Toen ik 5 jaar was heeft ze mijn vader pas verteld dat ik in leven was.

Ik was niet dood

Hij wilde toch nog niets met mij te maken hebben. Voor mijn neus heeft hij ons weggejaagd. En 5 jaar later is mijn moeder getrouwd met een andere hele lieve man. Mijn vader. Hij heeft me verzorgd en liefde gegeven als zijn vlees en bloed.

Dankzij mijn stiefvader

Hij is ook de reden waarom ik nu sterk genoeg ben om alleen moeder te worden. Maar tijdens deze zwangerschap is er veel gebeurd. Mijn echte vader heeft namelijk contact gemaakt. Nu pas na bijna 20 jaar. Als kind heb ik gedroomd en gebeden voor dit. Maar na de komst van mijn stiefvader was het niet meer nodig. Ik heb al een papa.

[quads id=1]

Al een papa
zwanger Suriname
Voorbeeld foto van weekly challenger

En toch twijfel ik nu. Daarom schrijf ik jullie om te vragen wat ik moet doen. Ergens ben ik heel erg nieuwsgierig naar mijn vader. Ik wil weten wat voor man het is, of hij nog meer kinderen heeft en of ik op ze lijk. Aan de andere kant wil ik ze ook laten zien dat mijn moeder en mijn ‘nieuwe’ vader mij prima zonder hun hulp hebben grootgebracht.

Dat ene telefoontje

Ik ben een trotse vrouw. Ik wilde hem eigenlijk nooit meer kennen, maar nu, na dat telefoontje van hem ben ik toch een beetje van gedachten veranderd. Mijn moeder en stiefvader weten niet dat ik ben gebeld. Mijn stiefvader gaat het alvast het niet leuk vinden. Mijn moeder heeft namelijk heel veel verdriet gehad de eerste 10 jaar van mijn leven. Hij heeft haar echt laten vallen. En mijn stiefvader heeft haar echt uit de put geholpen. Ons heeft hij geholpen.

Zijn moeder is gemeen

En zijn moeder, die wilde mij dood hebben. Mijn moeder heeft het haar wel vergeven. Maar ik niet. Mijn vader zegt dat ze van me houdt. Daar geloof ik niets van. Hij zegt dat hij me mist. Ik geloof dat wel. Ik ben nu eenmaal zijn kind. Hij heeft waarschijnlijk van iemand gehoord dat ik een kind krijg. Dus ik twijfel wel om hem te gaan zien. Ik denk dat ik door mijn zwangerschap milder ben geworden. Want ik denk dan, misschien wil mijn zoon ook zijn familie kennen? Misschien heb ik andere broers en zussen of neven en nichten. Mensen met wie ik een mooie relatie kan opbouwen hier in Suriname.

[quads id=1]

Mijn stiefpapa

En dan denk ik ook. Misschien heeft mijn vader echt spijt. Hij was ook nog jong. Elk mens verdient toch een tweede kans? Maar dan denk ik aan die oma, ik krijg braak gevoelens. Ze wilde me gewoon dood hebben! En als ik denk aan mijn lieve stiefpapa. Voel ik zoveel verdriet. Ik wil hem geen verdriet doen door mijn vader op te zoeken. Hij gaat het me niet weigeren, maar ik weet dat het hem pijn gaat doen.

Mijn moeder is milder

Mijn moeder gaat wel vinden dat ik naar mijn vader toe moet gaan. Dat ik hem moet vergeven. Mijn moeder is milder en daardoor kan hun relatie ook problemen krijgen. Omdat mijn stiefvader gaat vinden dat mijn moeder geen partij voor hem kiest.

En nu met mijn zwangerschap en de hulp die ik van ze krijg wil ik geen problemen veroorzaken. Dus jullie snappen wel dat ik een aantal problemen heb die ik moet oplossen.

Hoe los ik dit op?

[quads id=1]
Of vinden jullie dat ik het nu naast mij neer moet zetten en het over een jaartje misschien moet proberen? Maar ik kan het niet loslaten. En ik weet zeker dat mijn vader weer contact met me gaat maken. Misschien staat hij op een dag wel voor de deur. Hij woont ook gewoon hier in Suriname. Ik weet dan niet wat ik moet doen. En wat moet ik doen als de baby er is. Moet ik ze een band laten opbouwen? Kunnen jullie mij misschien adviseren?

Gerelateerde verhalen. Klik op de foto om ze te lezen:

Anoniem – Na 13 jaren zegt ze dat ik een zoon in Paramaribo heb

Anoniem Paramaribo

Anoniem: Ik heb het kind van mijn stiefvader afgestaan ~ Suriname
dochter Suriname

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig