Politiebericht – Aanvaringen op de Coppename rivier te Suriname

boot Suriname

Suriname ~ Aanvaringen op de Coppename rivier te Suriname. Op zaterdagavond 8 september, omstreeks half tien, is een duwboot, met 3 pontons met houtblokken, tegen een pilaar van de brug over de Coppename rivier aangevaren.

[quads id=1]

Brug in Suriname

Daardoor kwamen twee van de pontons vast te zitten tussen twee van de brug pilaren. Op dat moment was het laagwaterstand op de rivier. Bij hoogwaterstand zijn de twee pontons door de kapitein van de duwboot verwijderd tussen de pilaren,waarna hij die aanmeerde langs de rivier niet ver van de marine basis van het Surinaams Nationaal Leger.

[quads id=1]

Laag water

Op een gegeven moment is een van de pontons op drift geraakt waarna die tegen twee vaartuigen van het leger is aangekomen. Die aanvaring heeft schade aangericht aan de vaartuigen van het leger. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat de kapitein van de duwboot hoogstwaarschijnlijk niet had gevaren in de vaargeul van de rivier.

Niet in de vaargeul

[quads id=1]

Dat het gevolg daarvan was dat hij met zijn boot en pontons tegen de pilaren van de genoemde brug aan kwam. De plaatselijke politie onderzoekt deze zaak in nauwe samenwerking met de Militaire Politie en de Maritieme Autoriteit Suriname(MAS). De duwboot met pontons is eigendom van een particulier bedrijf. Nadere informatie volgt.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.