Politie Amsterdam onderzoekt intiem schandaal in hotel omtrent bisschop uit Suriname

meye Suriname

Suriname~ Een vrouw heeft zich vrijdag bij de politie in Nederland aangemeld om aangifte te doen tegen bisshop Steve Meye uit Suriname wegens intiem misbruik.

[quads id=1]

Bekende predikant uit Suriname

De bekende predikant zou zich op 28 april 2017 in een hotel in Amsterdam aan haar hebben vergrepen. De melding is aangenomen door politiebureau Mijkenbroek in Breda. Meye heeft zowel tegenover de redactie van de Ware Tijd als in een later uitgegeven verklaring ontkend zich aan enig zedenmisdrijf schuldig te hebben gemaakt.

Op politiebureau Mijkenbroek is door agenten aangegeven dat het om een serieuze zaak gaat die diepgaand zal moeten worden onderzocht.

[quads id=1]

Misdrijf in Amsterdam

Daar het vermeende misdrijf in Amsterdam is gepleegd zal de zaak voor verder onderzoek aan de Amsterdamse politie worden overgedragen. De aangeefster is voorgehouden dat het onderzoek enige tijd zal duren omdat de kwestie grondig aangepakt dient te worden. Over ruim twee weken wordt de 26-jarige vrouw opnieuw gehoord, waarna de vervolgstappen zullen worden bepaald.

[quads id=1]

Ik heb me kunnen uiten
meye Suriname
Foto van Facebook

“Ik voel me goed, ik ben opgelucht. Ik heb me kunnen uiten en de politie heeft alles opgenomen. Het lijkt alsof er een last van mijn schouders is”, zegt de vrouw tegen de Ware Tijd. Ze verwacht dat het recht zijn beloop zal hebben. Personen aan wie ze kort na de vermeende aanranding had verteld wat haar is overkomen zullen door de Nederlandse politie mogelijk als getuige worden opgeroepen voor verhoor.

Moeder is opgelucht

[quads id=1]

Ook de moeder van het slachtoffer is opgelucht. Haar dochter had tijd nodig om te verwerken wat haar meer dan een jaar geleden is overkomen en moed te verzamelen om het wereldkundig te maken en justitie in te schakelen. Moeder Joyce Blokland zegt dat het geval grote traumatische gevolgen heeft gehad voor haar dochter en dat hun wederzijdse relatie daar enorm onder heeft geleden.

Ze moest begeleid worden

De jonge vrouw moest onder andere psychisch begeleid worden om de traumatische ervaring te verwerken. “Ze sloot zich op in de kamer…gilde ’s avonds en sloeg met deuren. Wij hadden ook geen rust. Het was een misère in huis”, beschrijft Blokland de afgelopen maanden.

[quads id=1]

Donderdag had Meye een onderhoud met andere leiders van de Vereniging van Volle Evangelie en Pinkstergemeenten in Suriname (VVEPS) waar hij bestuursvoorzitter is.

Functies neergelegd

Hij heeft zijn functie als voorzitter tijdelijk neergelegd en ook afstand gedaan van posities in zijn eigen kerk, Gods Bazuin Ministries. Het schandaal heeft een schok teweeg gebracht in de samenleving, maar vooral in de christelijke gemeenschap.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.