Afgelopen week zijn twee kapiteins in boven – Suriname overleden

overleden Suriname

Suriname ~ Het traditioneel gezag en gemeenschap van het bestuursressort boven – Suriname in het district Sipaliwini is in rouw. Afgelopen week zijn twee kapiteins in boven – Suriname heengegaan.

[quads id=1]

Kapiteins van boven Suriname

Het gaat in deze om Hoofdkapitein Apalo Koedemoesoe van Gujaba, en kapitein Antonius Lienga van Gengenston.
Kapitein Koedemoesoe werd geboren op 16 mei 1953 en overleed na een kortstondige ziekbed op, 29 augustus 2018 in zijn dorp. Hoofdkapitein Koedemoesoe was vanaf 1984 kapitein.

1 dag later

[quads id=1]

Een dag na het overlijden van de Hoofdkapitein, bereikte ons het droevig bericht dat ook, kapitein Antonius Lienga beter bekend als kapitein Piosi, ons is komen te ontvallen. Kapitein Lienga werd geboren op 01 januari 1938 en was één van de oudste zittende kapitein. Hij was al een tijd ziek en overleed op 30 augustus 2018 in het Academische Ziekenhuis in Paramaribo.

overleden Suriname

Condoleances van de DC

[quads id=1]

De districtscommissaris, bij deze mejuffrouw Ivonne Pinas condoleert het boven – Suriname gebied in het bijzonder Gujaba en Gengenston met het heengaan van deze kapiteins en wenst aan de familie, na bestaande en iedereen sterkte toe. Haar condoleances gaat in het bijzonder uit naar het traditioneel gezag van het boven – Suriname gebied.

Bekijk hier de informatie omtrent de broko dey van Hoofdkapitein Apalo Koedemoesoe:
Beste mensen,
In iedere traan van verdriet glinstert een mooie herinnering.
Met deze woorden maken wij van PTP bekend, dat wij met het heen gaan van Apalo koedemoesoe, meer bekend als Biga, Hoofd kapitein geweest in het dorp Gujaba, een Broko dey organiseren rt Gujaba.
We zullen op 14 sept. de stad verlaten en keren op 16 sept terug.
Datum:14 sept 2018
Vertrekplaats: Saramaccastr
Vertrektijd: 10:00 uur
Bijdrage p/p: SRD 100
Contactnumm.: +5977274203

Bron BIC boven – Suriname
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.