Bischop Meye legt functies neer na intiem schandaal – Nederland ~ Suriname

meye Suriname

Suriname ~ Bishop Steve Meye, voorganger bij de gemeente Gods Bazuin Ministries in Suriname, heeft zijn functies in de gemeente tijdelijk neergelegd totdat klaarheid is gebracht in het intiem schandaal waarin hij momenteel verwikkeld is.

[quads id=1]

Bishop uit Suriname

Ook treedt hij terug als voorzitter van de Vereniging van Volle Evangelie en Pinkstergemeenten in Suriname (VVEPS), verneemt de Ware Tijd (dWT). Meye wordt door een 26-jarige vrouw ervan beschuldigd haar te hebben aangerand.

De vrouw heeft op 14 september 2017 melding gedaan wegens intiem misbruik bij de Politie Noorderkempen in België, waar ze woont. Het incident heeft zich op 28 april 2017 in Hotel Van der Valk in Amsterdam, Nederland, voorgedaan, blijkt uit de melding.

[quads id=1]

Politie Nederland

“De feiten hebben zich afgespeeld in Nederland”, schrijft de Belgische politie en verwees het slachtoffer door “naar de Nederlandse politie voor aangifte van de feiten”.

De publicatie van het schandaal door dWT zorgde afgelopen woensdag voor enorme opschudding, vooral in de christelijke gemeenschap. Meye geldt als één van de meest invloedrijke predikanten van de afgelopen twintig jaar.

Een schandaal

[quads id=1]

Hij heeft zijn gemeente uitgebouwd tot een van de grootste christelijke geloofsgenootschappen in Suriname met vestigingen in het Caribisch gebied, Nederland en België. Gods Bazuin heeft zestig gemeenten in Suriname en vijftien in het buitenland.

Geschreven door Ivan Cairo
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.