Video – Omgang tussen mensen van zelfde geslacht niet meer strafbaar in India

India vrouwen

India ~ Omgang tussen mensen van hetzelfde geslacht is niet langer illegaal in India, zo heeft de hoogste rechtbank van het Aziatische land donderdag besloten.

[quads id=1]

Omgang in India

De uitspraak vernietigt een eerdere uitspraak uit 2013, die een wet uit de Britse koloniale tijd in stand hield. In die wet stond omgang tussen twee mensen van hetzelfde geslacht te boek als ‘onnatuurlijk vergrijp’, meldt de BBC. Daar stonden straffen tot tien jaar cel op.

In strijd met de grondwet

[quads id=1]

“Het criminaliseren van geslachtsgemeenschap is irrationeel, arbitrair en overduidelijk ongrondwettig”, zei rechter Dipak Misra tijdens het voorlezen van het vonnis.

Activisten die buiten het gebouw van het Hooggerechtshof op de uitspraak wachtten, reageerden met gejuich en vreugdetranen op de uitspraak.

[quads id=1]

Vreugdetranen om uitspraak

In de afgelopen jaren werd de campagne om omgang tussen twee mensen van hetzelfde geslacht te decriminaliseren steeds beter zichtbaar in de doorgaans conservatieve Indiase samenleving.

Kijk hier naar de video’s erover:

Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.