Advocaat Gerald Roethof met roots uit Suriname staat moordverdachte Jos Brech bij

advocaat Suriname

Suriname ~ Jos Brech, de 55-jarige Nederlander die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 11 jaar oude Nicky Verstappen in 1998, wordt bijgestaan door advocaat Gerald Roethof. Roethof zijn wortels liggen n Suriname.

[quads id=1]

Wortels liggen in Suriname

Brech wordt vrijdag al voorgeleid aan de rechter-commissaris op het hoofdbureau van de politie in Eindhoven. De rechter-commissaris moet dan beslissen of het bewijs tegen de man hard genoeg is om hem langer vast te houden. De eerste openbare zitting zal nog enkele maanden op zich laten wachten. Voorgeleidingen vinden altijd achter gesloten deuren plaats.

Langer vasthouden

[quads id=1]

advocaat Suriname
Advocaat Gerald Roethof. Foto uit de telegraaf Ⓒ ANP

Na de voorgeleiding wordt Brechs dna afgenomen en starten de verhoren door rechercheurs. Gerald Roethof, de advocaat van Brech, wilde nog niet reageren. Roethof verdedigde eerder de vrouw die haar baby naar beneden gooide in de Bijenkorf en er daarna achteraan sprong, de man die ervan werd verdacht dodelijke witte heroïne op straat te hebben verkocht, en hij stond de ex-vriendin en het kind bij van de bij politiegeweld omgekomen Mitch Henriques.

[quads id=1]

Wil je meer over de zaak weten? Bekijk hier de video:

Geschreven door SASKIA BELLEMAN
Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.