Dame zegt in een hotel misbruikt te zijn door Bishop Steve Meye ~ Suriname

meye Suriname

Suriname ~ Bishop Steve Meye uit Suriname, voorganger bij Gods Bazuin Ministries, wordt door een jonge vrouw beschuldigd van intiem misbruik.

De vrouw woont in België, maar het geval zou zich op 28 april vorig jaar hebben voorgedaan in Van der Valk hotel in Amsterdam, Nederland.

Bishop uit Suriname

De intieme handelingen zouden tegen haar wil zijn gepleegd. “Ik wilde niet. De bishop wilde. Ik ben stil blijven liggen en ik schaamde me daarna”, zegt het vermeende slachtoffer tegen de Ware Tijd.

Moeder van het slachtoffer

Moeder Joyce Blokland kwam vier maanden later te weten wat zich in Amsterdam had voorgedaan. Zij zegt dat ze tevergeefs heeft geprobeerd deze kwestie met de kerkleider te bespreken. Haar dochter heeft geprobeerd om aangifte te doen bij de politie in België, maar die stuurde haar naar de politie in Nederland, waar het vermeende misbruik heeft plaatsgevonden. Bishop Meye ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan intiem misbruik.

Hij ontkent

Nadat Blokland een jaar lang heeft geprobeerd om rechtstreeks en ook door tussenkomst van derden, deze zaak met Meye te bespreken besloten zij en haar dochter er via de media ruchtbaarheid aan te geven. “Ik heb geprobeerd om het op een christelijke manier op te lossen.

Dat hij zijn verontschuldigingen aanbood en ging voor boetedoening voor de gemeente, zoals alle gewone gemeenteleden die iets verkeerds hebben gedaan vergeving vragen en daarna in de rust gaan. Deze man legt mensen handen op met vieze handen en dat moet stoppen”, zegt Blokland.

Bekenbaarheid aangeven

Meye SurinameMeye, door de redactie geconfronteerd met de aantijgingen, ontkent in alle toonaarden. “Het is alleen maar nonsens, hoor. Het berust allemaal op leugens. Het is waarschijnlijk alleen maar om mijn naam wederom door het slijk te halen.” De kerkleider zegt de jonge vrouw tijdens zijn bezoeken aan Nederland de afgelopen jaren en ook op 28 april vorig jaar wel te hebben ontmoet, maar ontkent dat er intiem contact tussen hen is geweest. Ook in België had hij weleens contact als hij daar op bezoek was bij de Belgische gemeente van Gods Bazuin. Meye stelt dat het vermeende slachtoffer en haar moeder “vroeger in de kerk bij ons kwamen”, voordat ze zich in het buitenland vestigden.

Wel ontmoet

Volgens Blokland heeft Meye misbruik gemaakt van de zwakke geestelijke gesteldheid van haar dochter en haar geschiedenis. Negen jaar geleden had de biologische vader van haar dochter geprobeerd zich aan haar te vergrijpen. Dat heeft een trauma achtergelaten, waardoor het meisje dichtklapte en vrijwel niemand meer vertrouwde en zeker geen mannen. Het meisje kreeg toen geestelijke begeleiding in de gemeente. “Ze is vanaf die ervaring met haar vader geestelijk niet meer gegroeid”, zegt de moeder. Meye zou de afgelopen jaren als geestelijk leider daarop hebben ingespeeld en haar vertrouwen uiteindelijk hebben gewonnen. “Mijn dochter is iemand die niet echt voor zichzelf kan opkomen. Ze is een volger, ze adoreert leiders en daarvan heeft de bishop misbruik gemaakt, haar misleid en verleid.”

Dit bericht stond in DWT Suriname

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.