Politie Suriname schiet gericht op twee vluchtende inbrekers

politie Paramaribo

Suriname ~ Drie criminelen aangehouden door eenheden van de politie van Suriname. Politieambtenaren werkzaam op het politiebureau Meerzorg, het Politie Bijstand Team Regio Midden en het Politie Bijstand Team Paramaribo, hebben op donderdag 30 augustus drie inbrekers aangehouden.

[quads id=1]

Politie Suriname

Het gaat om de 34-jarige Cyriel O. de 38-jarige Marvin C. en de 28-jarige Maikel J. Zij pleegden op boven genoemde dag en datum een inbraak in een woning aan de Abdoelweg te Meerzorg. Zij drongen de woning binnen door de achterdeur te forceren.

Woning inbraak

[quads id=1]

Deze inbrekers werden tijdens hun daad op heterdaad betrapt door de bewoners. Zij vluchtten toen in een aangrenzend stuk bos; met medeneming van vijf polshorloges, sieraden van geel metaal en een geldbedrag in Surinaamse Dollar.

De politie eenheden speelden in op een algemene oproep vanuit de Centrale Meldkamer van de politie om deze criminelen in de kraag te vatten.

Zij werden aangehouen

[quads id=1]

Het bos werd afgekamd en zij werden aangehouden. De politie was genoodzaakt vuurwapen geweld aan te wenden om twee van de drie criminelen aan te kunnen houden. Het gaat in deze om Cyriel, O en Marvin,C. Waarschuwingsschoten en bevelen om niet verder te vluchtten maar om zich over te geven werden niet opgevolgd.

Gericht geschoten

politie Suriname

Er is toen gericht op deze twee criminelen geschoten. Beiden zijn daarbij in hun onderbeen geraakt. Een deel van de buit is op de criminelen gevonden. Per ontboden ambulance zijn de twee gewonden afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis ten einde medisch behandeld te worden.

Naar het ziekenhuis in Suriname

[quads id=1]

Daarna zijn alle drie criminelen in verzekering gesteld. De recherche van regio Oost is belast met het onderzoek in deze zaak. Deze inbrekers hebben waarschijnlijk meer op hun kerfstok.
Bron: KPS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.