Opgelet! Steeds meer diefstal bij pakkettendiensten in Suriname

doos Suriname

Suriname – Stelen uit dozen en het openbreken van pakketten die voor verscheping worden aangeleverd of uit het buitenland worden ontvangen, lijkt meer regel dan uitzondering te worden.

[quads id=1]

Pakketten in Suriname

Regelmatig beklagen mensen zich erover dat pakketten zijn verdwenen of dat uit pakketten goederen zijn weggehaald. Ook de redactie van de Ware Tijd in Suriname heeft recent hieraan moeten geloven.

Een relatie in Nederland stuurde onlangs via pakkettendienst Pico een luchtpostpakket. Toen het werd opgehaald bleek dat de doos bruut was geopend en dat bijvoorbeeld enveloppen in het pakket heel slordig waren opengescheurd. Kortom, het pakket was overhoop gehaald.

[quads id=1]

Overhoop gehaald

Van de medewerkers kreeg de redactie te horen dat de douane dat had gedaan. Het hoofd van de pakkettendienst bij de douane zei aan de redactie dat het betreffende pakket niet is gevisiteerd. De leiding van Pico zei dat ze zou nagaan waar het pakket is opengemaakt. De redactie wacht al drie weken op het antwoord.

Nog geen antwoord

Deborah die in juli een doos postte heeft een nare ervaring met het verschepingsbedrijf Laparkan. De doos zou na drie dagen in Nederland moeten zijn, maar was er na drie weken nog niet. Uiteindelijk kreeg ze te horen dat de zending kwijt is geraakt. Waar en hoe kreeg zij niet te horen. Ze mocht van het bedrijf een schadeclaim indienen.

Pakket kwijtgeraakt

[quads id=1]

“De inhoud van het pakket was financieel gezien niet van belang, maar er zat een document in dat mijn dochter nodig had om zich in te schrijven op school.” Deborah diende een claim in, maar merkwaardig genoeg bleek het bewijs na enkele dagen te zijn verlegd door het bedrijf. Uiteindelijk werd ze gecompenseerd met SRD 350.

SRD 350

[quads id=1]

Egon Audhoe, manager van Laparkan, betreurt het dat er negatieve zaken plaatsvinden bij de pakkettendienst. Hij zegt dat het soms een medewerkers kan zijn die iets wegneemt. Maar als de leiding erachter komt wordt degene direct ontslagen. Dat is in het verleden gebeurd. “De loods van Laparkan  Suriname is voorzien van camera’s. Stelen gaat stukken moeilijker.”

Scherpere regels

Ook wijst hij erop dat de douane in Nederland de regels heeft aangescherpt. Zo worden goederen die als handelswaar kunnen worden aangemerkt of goederen die niet verscheept mogen worden, in beslag genomen.

Geschreven door Naomi Hoever
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.