Update: Hotel Residence Inn Paramaribo gaat sluiten ~ Vakantie Suriname

vakantie Paramaribo

PARAMARIBO – Het personeel van Residence Inn Paramaribo heeft donderdag massaal geweigerd overeenkomsten te tekenen waarin is opgenomen dat het werkverband met wederzijds goedvinden wordt beëindigd.

[quads id=1]

Hotel Paramaribo

Ook zijn ze bij die gelegenheid afkoopsommen op cheque voorgehouden waarvoor ze zouden moeten tekenen.

vakantie Suriname hotel
Bondsvoorzitter Robby Maaijen (m) bij het personeel van Residence Inn. Foto: Stefano Tull

[quads id=1]

Er zijn bedragen gezien van SRD 17.000 oplopend naar SRD 46.000. Laastgenoemd bedrag zou iemand ontvangen die er drieentwintig dienstjaren op heeft zitten.

Tot wel SRD 46.000

Het hotel is dochteronderneming van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). De moedermaatschappij heeft financiële problemen en wil om die reden dochterondernemingen van de hand doen.

[quads id=1]

Bondsvoorzitter, Robby Maaijen, is blij dat de werknemers conform de instructie van de bond hebben gehandeld. Hij wil uit strategische overwegingen niet aangeven wat de vervolg stappen van de bond zijn.

Twee weken geleden

Twee weken geleden kregen de werknemers te horen dat het bedrijf op 1 september haar deuren zal sluiten. Zij zullen dan nog voor twee maanden worden uitbetaald en zullen worden afgekocht. Maaijen is geen voorstander van een afkoopregeling maar gaat voor een sociaal plan.

Maandag bijeenkomst

Het totaal personeel van de SLM is voor maandag opgeroepen voor een informatiebijeenkomst in het gebouw van C-47.

Geschreven door Naomi Hoever
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.