Wet aangenomen! Maximaal SRD 1500 voor auto belasting betalen in Suriname.

verkeer Suriname

Suriname ~ De Nationale Assemblee heeft met 28 stemmen vóór en 9 tegen besloten dat er weer rij- en voertuigenbelasting betaald moeten worden in Suriname.

[quads id=1]

Belasting Suriname

De regering in Suriname is van plan deze belasting, die door de hoge aanmaakkosten in 2000 was afgeschaft, opnieuw in te voeren per 1 januari. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft dinsdag in De Nationale Assemblee meegedeeld dat met deze belastingheffing SRD 83 miljoen binnengehaald zal worden.

SRD 83 Miljoen

[quads id=1]

De bewindsman benadrukt dat er geen relatie is met deze wet en de government take die wordt geheven. Deze twee zaken hebben niks met elkaar te maken. Vanuit de regering en de coalitiefractie is benadrukt dat de staatsbegroting draaiende moet worden gehouden. Daarom is het nodig om deze belasting te betalen. D

Oppositie is tegen

De oppositie is tegen de herinvoering van de rij- en voertuigenbelasting in Suriname. Aangevoerd wordt dat het volk niet in staat is om nog meer in te leveren. Het volk kan nauwelijks de eindjes aan elkaar knopen, benadrukken diverse Assembleeleden.

De coalitie voert aan dat de inkomsten van de Staat te weinig zijn om alle uitgaven te kunnen dekken. Op basis van discussies met de regering in Suriname, zijn de tarieven ook naar beneden bijgesteld.

auto Suriname

Bij de stemming van de herinvoering van de Wet Rij- en voertuigenbelasting zijn slechts 9 van de 21 oppositieleden in de zaal. Zij stemmen tegen. (Beeld: DNA)

Lijst met tarieven

[quads id=1]

De belasting bedraagt voor een kalenderjaar:
a.Voor een rij- en voertuig op meer dan twee wielen, ingericht voor personenvervoer en wel voor het vervoer van niet meer dan tien personen, de bestuurder daaronder begrepen:

– indien het eigen gewicht niet meer bedraagt dan 800 kg (serie P1): SRD 75
– indien het eigen gewicht meer dan 800 kg doch niet meer dan 1.200 kg (serie P2) bedraagt: SRD 120
– indien het eigen gewicht meer dan 1.200 kg doch niet meer dan 1.600 kg (serie P3) bedraagt: SRD 520
– indien het eigen gewicht meer dan 1.600 kg doch niet meer dan 2.000 kg (serie P4) bedraagt: SRD 885
– indien het eigen gewicht meer dan 2.000 kg (serie P5) bedraagt: SRD 1.500

Meer dan 10 personen

[quads id=1]

b. Voor een rij- en voertuig op meer dan twee wielen, ingericht voor personenvervoer en wel voor het vervoer van meer dan tien personen, de bestuurder daaronder begrepen:

– indien het aantal zitplaatsen meer dan tien doch niet meer dan twintig (serie B1) bedraagt: SRD 730
– indien het aantal zitplaatsen meer dan twintig doch niet meer dan dertig (serie B2) bedraagt: SRD 875
-indien het aantal zitplaatsen meer dan dertig (serie B3) bedraagt: SRD 1.020.

Goederen vervoer

Voor een rij- en voertuig ingericht voor goederenvervoer variëren de bedragen tussen de SRD 465 (V1), SRD 560 (V2), SRD 705 (V3), SRD 1.310 (V4), SRD 1.655 (V5) en SRD 4.390 (V17).

Eerdere berichten:

Video – Rij- en voertuigenbelasting Suriname kan oplopen tot SRD 1200

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.