Video – Aretha Franklin zojuist gearriveerd in haar open kist voor afscheid ~ Amerika

aretha Franklin

Amerika ~ Massa’s mensen in rij om Aretha Franklin in open kist te zien. jDe kist waarin Aretha Franklin ligt, is zojuist gearriveerd in het Charles H. Wright Museum of African American History in Detroit en is toegankelijk voor het publiek.

[quads id=1]

Aretha Franklin

De overleden queen of soul zal daar een paar dagen blijven en nu al staan mensen massaal in de rij.

Aretha Franklin Ⓒ Hollandse Hoogte

[quads id=1]

Massa’s mensen zwermen over straat en de rijen worden alsmaar langer.

Mensen in de rij

Iedereen wil een glim opvangen van Aretha en een laatste eer betonen aan de legendarische zangeres. De gouden kist waarin het lichaam van de zangeres lag, is open.

Ⓒ Hollandse Hoogte

De zangeres, die op 16 augustus op 76-jarige leeftijd stierf aan kanker, draagt een rode jurk en rode pumps. Rond de kist staan enorme bossen rozen.

Veel bloemen

Om 08.00 uur lokale tijd, een uur voordat de eerste belangstellenden naar binnen mochten, stonden er al zo’n tweehonderd mensen te wachten.

Ⓒ Hollandse Hoogte
[quads id=1]

Een vrouw houdt het niet droog als ze de Aretha Franklin ziet liggen in de kist in het Charles H. Wright Museum of African American HistoryⒸ HOLLANDSE HOOGTE
Verdrietige fans

De fans die al voor 09.00 uur in de rij stonden, zagen hoe Aretha’s lichaam bij het Charles H. Wright Museum of African-American History arriveerde. De zangeres werd in een klassieke lijkwagen vervoerd. Ook voor onder anderen Aretha’s in 1984 overleden vader, dominee C.L. Franklin, en de zwarte mensenrechtenactiviste Rosa Parks werd de witte Cadillac LaSalle uit 1940 gebruikt.
Water en hamburgers

[quads id=1]

Op de stoep geslapen

Een aantal fans heeft afgelopen nacht zelfs op de stoep van het museum geslapen. Toen Aretha’s nichtje Chrystal dat hoorde, besloot ze water en hamburgers naar de fans te brengen. „Ze wilde ons uit naam van de familie bedanken”, vertelt één van de aanwezigen. De mensen die de Queen of Soul de laatste eer willen bewijzen komen uit het hele land, bij het museum in Detroit staan fans uit Las Vegas, Austin en Miami.

Laatste eer

Dinsdag en woensdag kan het publiek nog afscheid nemen. Donderdag ligt Aretha opgebaard in ’haar’ kerk, de New Bethel Baptist Church. Daar kunnen leden van de kerkgemeenschap die niet in staat zijn naar het museum te komen Aretha de laatste eer bewijzen.

Herdenkingsconcert

Donderdagavond vindt een groot herdenkingsconcert plaats in het Chene Park Amphitheatre, onder anderen Gladys Knight, The Four Tops en Johnny Gill staan op het podium. Vrijdag wordt Aretha naar haar laatste rustplaats gebracht. De besloten uitvaartdienst in Greater Grace Temple, die wordt bijgewoond door onder anderen Bill Clinton en Stevie Wonder, wordt live uitgezonden en gestreamd. Na de dienst wordt Aretha bijgezet in het familiegraf op Woodlawn Cemetery.
Bekijk hier de video’s:
[quads id=1]

Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.