Hotel Residence Inn Paramaribo gaat sluiten ~ Vakantie Suriname

vakantie Paramaribo

Paramaribo ~ Het personeel van Residence Inn Paramaribo aangesloten bij de bond van Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), zal zich verzetten tegen de sluiting van het bedrijf.

[quads id=1]

Hotel Paramaribo

Twee weken terug heeft de leiding het slechte nieuws medegedeeld aan het personeel. Het hotel heeft zijn personeel voorgehouden dat het op 1 september zijn deuren zal sluiten. De medewerkers worden dan nog voor twee maanden uitbetaald. De twee maanden regeling is op 20 augustus ingegaan.

2 maanden regeling

De bond is geen voorstander van een afkoopregeling maar gaat voor een sociaal plan. De moedermaatschappij wil de dochteronderneming Residence Inn Paramaribo sluiten omdat het hotel verlieslatend is en lange tijd zou zijn gesubsidieerd door de moedermaatschappij.

[quads id=1]

Grote verliezen

De directie heeft de bond voorgehouden dat het hotel jaarlijks een verlies lijdt van 500.000 US dollar. De vestiging in Nickerie maakt nog winst dus die wordt nog draaiende gehouden.

Sluiting hangt alle andere dochterondernemingen van de SLM boven het hoofd. De vliegmaatschappij wil zich alleen bezighouden met haar vliegactiviteiten en zal al het andere afstoten. Bondsvoorzitter Robby Maaijen, zal samen met de Vakcentrale C-47 ervoor strijden dat de veertig personen er niet bekaaid van afkomen.

[quads id=1]

40 personen

vakantie ParamariboDe bond heeft het personeel opgeroepen geen individuele documenten te ondertekenen, maar elke stap in overeenstemming met de bond te nemen. Maaijen zegt dat er allerlei dreigementen worden geuit naar het personeel dat er faillissement zal worden aangevraagd. “Dit is om u bang te maken”, sprak de bondsman maandagavond tijdens een algemene ledenvergadering.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.