Video – Hevige brand verwoest deel OS 1 Geyersvlijt te Paramaribo

Brand Paramaribo

Paramaribo – Brand verwoest deel OS 1 Geyersvlijt – Een felle brand heeft zondagavond een deel van de Openbare School Geyersvlijt 1 aan de Baronstraat verwoest.

[quads id=1]

School in Paramaribo

De lokalen van de tweede en derde klassen alsmede het kantoor en de mediatheek zijn in vlammen opgegaan. De kleuterklassen hebben flinke waterschade opgelopen.

In de avonduren

[quads id=1]

De brand brak rond half tien ’s avonds uit. De brandweer rukte met groot materieel uit en kon voorkomen dat het vuur naar het tweede gebouw van de school oversloeg. De brand was binnen een uur onder controle. Kort voor middernacht werd er nog na geblust.

Oorzaak onbekend

Waar de wachter was op het moment van het uitbreken van de brand is niet bekend. Ook over de oorzaak kan volgens een brandweerman nog niets zinnigs worden gezegd.

[quads id=1]

Begin vakantie

Leidinggevenden en leerkrachten liepen vertwijfeld en soms zeer geëmotioneerd rond. “Vreselijk begin van de vakantie”, zei één van hen. “Het is maar de vraag of we alle kinderen aan het begin van het nieuwe schooljaar kunnen onderbrengen.”

Bekijk hier de video’s van de brand:

Geschreven door  Armand Snijders
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.