Herdenkingsdienst voor Donovan van Embricqs en Ryatno Kertodikromo ~ Suriname

piloten Suriname

Suriname ~ Helikopterpiloot Donovan van Embricqs en boordtechnicus Ryatno Kertodikromo worden op 29 augustus herdacht tijdens een dienst die wordt georganiseerd door Hi-Jet Helicopter Services en de nabestaanden.

[quads id=1]

Hi-Jet Suriname

Het tweetal is omgekomen bij een helikoptercrash op 23 mei 2015 tijdens een vlucht van het binnenland naar Paramaribo. Het wrak van de heli en de stoffelijke resten van de twee mannen zijn eind november 2017 in het Matawaigebied gevonden door arbeiders van een houtbedrijf.

Onlangs geïdentificeerd

[quads id=1]

De stoffelijke resten zijn onlangs geïdentificeerd. Volgens president-commissaris Omar Terborg van Hi-Jet zal Kertodikromo mogelijk na de kerkdienst begraven worden in Suriname, Van Embricqs in Nederland.

Waardig afscheid

“We willen waardig afscheid van hen nemen op de plek waar ze hebben gewerkt dan kunnen we dit hoofdstuk afsluiten”, zegt Terborg. “Alle geruchten verwijs ik naar het rijk der fabelen. “Er werd onder meer gezegd dat de twee mannen de helikopter hebben verkocht en in Brazilië wonen.

Helikopter verkocht

[quads id=1]

Ook werd er gesproken over een mislukte drugsdeal.” Het bedrijf kan pas een schadeclaim indienen bij de verzekering, wanneer het justitieel onderzoek volledig is afgerond. Er moet onder meer vastgesteld worden of het inderdaad gaat om de helikopter van Hi-Jet.

Geen misdrijf?
piloten Suriname
Archieffoto van de twee piloten

Ook moet achterhaald worden of het incident is veroorzaakt door een menselijke fout of door een technisch mankement en of het niet om een misdrijf gaat. “Ik heb geen idee hoelang het onderzoek zal duren. Dat van de SLM-vliegramp heeft zes jaar geduurd”, zegt Terborg.
[quads id=1]

Bekijk hier de gegevens omtrent de uitvaartdienst:
overleden Suriname
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.