3-jarig meisje bijna verdronken in zwembad. Vakantie in Suriname.

verdrinken Suriname

Suriname ~ 3-jarig meisje bijna verdronken in zwembad. “De vakantie is aangebroken in Suriname en de mensen recreëren zich volop.

[quads id=1]

Vakantie Suriname

Wees echter heel erg alert. Recreëer niet bij plaatsen met zwemgelegenheid als er fysiek geen lifeguard aanwezig is”, benadrukt politie-inspecteur Lloyd Tolud. Afgelopen woensdag is de bijkans 3 jaar oude L.L. die met haar ouders en iets oudere zuster was gaan zwemmen in een zwembad aan de Van Rooseveltkade.

[quads id=1]

Zwembad te Paramaribo

Het kindje verdronk bijna. Op een onbewaakt moment begaf L.L. zich onopgemerkt in het water. Haar oom die zich ook daar bevond zag haar op de bodem van het zwembad liggen. Hij nam gelijk actie en handelde terstond. Het kind werd uit het water gehaald. Ze ademde nog en schuimbekte.

Oom handelde direkt

[quads id=1]

Ze werd terstond door haar ouders naar de Spoed Eisende Hulp overgebracht alwaar zij medisch behandeld werd. Uit het onderzoek blijkt dat de eigenares tevens exploitant de receptionist, de ober en de lifeguard is. Doordat zij zichzelf multi inzet heeft zij niet de volle aandacht als lifeguard op het moment dat er zwemgasten daar vertoeven. “Het is gelukkig goed afgelopen maar zwem niet als de lifeguard niet aanwezig is’, adviseert Tolud.

Geschreven door Saskia Bandhan

Bron: dbs
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.