Piloot Donovan van Embriqs en Ryanto Kertodikromo zijn overleden – Paramaribo

piloten Suriname

Paramaribo ~ De stoffelijke resten van Hi-Jet-piloot Donovan van Embriqs en boordtechnicus Ryanto Kertodikromo uit Paramaribo, die eind vorig jaar geborgen zijn, zijn positief geïdentificeerd door het Nederlands Forensisch Instituut.

[quads id=1]

Piloten uit Paramaribo

Dit verneemt de krant uit justitiële bronnen. De stoffelijke resten worden binnenkort naar Suriname overgevlogen voor de uitvaart.

De nabestaanden hebben ruim zeven maanden op dit moment gewacht. Er ontstond op gegeven moment een spanning met de autoriteiten over de lange duur van de identificatie. Het onderzoek vorderde niet door gebrek aan financiële middelen.

Gebrek aan financiële middelen

[quads id=1]

De familie wilde voor de kosten opdraaien, maar dit werd geweigerd door de Justitie van Suriname, die wees op procedures die moesten worden gevolgd en liet weten dat de familie rustig moest wachten op het resultaat van het onderzoek.

piloten Paramaribo
Archieffoto van de twee piloten
Familie is opgelucht

Volgens de bron die de krant te woord stond, is de familie opgelucht dat het onderzoek eindelijk is afgerond. Er werd na de crash in 2015 een zoekactie ingezet door de politie, de brandweer en het leger. De maandenlange zoektocht leverde niets op.

Eind november 2017

Later werd er een zoekactie op touw gezet door Hi-Jet Helicopter Services die uit eigen middelen is betaald. Ook deze bleef zonder resultaat.

Eind november 2017 stuitte een groep mannen bij toeval op restanten van het verongelukte toestel. De stoffelijke resten en het wrak zijn gevonden aan de oostelijke zijde van de Jangbasigado-berg door arbeiders van een houtkapbedrijf in het Matawaigebied.

Vlucht naar Paramaribo

[quads id=1]

De medewerkers van de vliegmaatschappij verdwenen tijdens een vlucht van Sipaliwini naar Paramaribo, nadat ze verkiezingsmateriaal in het gebied hadden afgeleverd.

Eerdere berichten

https://www.familienieuws.com/2017/05/22/families-don-en-noy-altijd-nog-afwachting/

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.