Nandenie Moerahoe is 1 van de 97 geslaagden van PTC Suriname

Geslaagd PTC Suriname

Suriname ~ Met de 64 studenten van maart en de 33 nu hebben wij op drie na onze doelstelling van honderd afgestudeerden in het nu afgesloten studiejaar bereikt.

[quads id=1]

PTC Suriname

Maar dat halen we gauw in, want over enkele weken zijn er nog wat personen die afstuderen”, vertelt de directeur van het Polytechnisch College (PTC), Robby Holband. Vrijdagavond kregen 33 studenten hun bachelorbul. Het college biedt vooral technische studies aan op bachelor- en masterniveau.

Doel bereikt

[quads id=1]

Hij noemt het resultaat vooral noemenswaardig omdat acht jaar geleden met moeite vijftien afgestudeerden in een jaar konden worden afgeleverd. “Maar dankzij de inzet van de vele betrokkenen en vooral de kwaliteitszorg en curriculum-ontwikkelaars is het gelukt de aantallen drastisch omhoog te brengen.”

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lillian Ferrier sprak van een noemenswaardige mijlpaal. “Ik mag verklappen dat PTC de school is die mij eigenlijk het minst problemen geeft”, zei ze in haar toespraak bij de plechtigheid. Ze drukte de afgestudeerden op het hart om verder te gaan.”

[quads id=1]

De motor van ontwikkeling

Jullie zijn de motor van ontwikkeling en we hebben nog meer kader nodig. Laat het niet bij deze mijlpaal, maar ga voor meer. We moeten grote sprongen maken als het gaat om ontwikkeling binnen onze regio en de rest van de wereld en daarvoor hebben wij jullie nodig.”

Shirley Defares

Het afleveren van de honderd afgestudeerden komt niet zonder zijn uitdagingen volgens de penningmeester van het PTC-bestuur, Shirley Defares. “Voor ons als bestuur staat hoog op de lijst de kwaliteit van het onderwijs en het personeel die in deze economische situatie waarin wij nu verkeren elke dag onder zware druk staan.

Zware druk

[quads id=1]

De kwaliteitscertificaten en accreditatie moeten onder alle omstandigheden in stand gehouden en verbeterd worden. Maar daarvoor heb je monetaire middelen nodig, die niet gemakkelijk te verkrijgen zijn”, stelt Defares.

Foto’s

1 van de trotse geslaagden is Nandenie Moerahoe . Lees hier hoe trots ze is en ze deelt ook haar bijzondere cijferlijst.

I’m not a person who shares struggles and achievements on social media… but as I came to an end of a 5yr college PTC – Stichting Polytechnic College Suriname.. I realized that this is not only an achievement but a TESTIMONY as well… this because of the Holy Spirit who brought me through all like it was nothing… made me push through and is with me every step of the way.. Life gets its true meaning when you are madly in love with the Spirit of God and do all that is pleasing Him.

Bekijk hier wat meer foto’s:

Foto’s binnengekomen via Facebook
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.