Een ‘klein’ deel van de 23,5 miljoen uit Suriname vrijgegeven door Nederland

euro Suriname Nederland

Suriname ~ De ongeveer 4 miljoen euro die van de Republic Bank aangehouden was door de douanerecherche in Nederland, is gisteren vrijgegeven. Dit verneemt Starnieuws Suriname uit bancaire kringen.

[quads id=1]

4 miljoen uit Suriname

De geldzending via de Centrale Bank van Suriname (CBvS) van 19,5 euro miljoen is nog niet vrijgegeven. Het Openbaar Ministerie van Nederland heeft een rechtshulpverzoek ingediend bij Suriname over deze geldzending.

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) zegt aan Starnieuws dat hij blij is dat het geld van Republic Bank vrijgegeven is, maar hij blijft bezorgd over de geldzending van de CBvS.

[quads id=1]

Geld van de Centrale Bank

“Het is de particuliere bank gelukt om de Nederlandse justitiële autoriteiten ervan te overtuigen dat er niks mis was met de bezending. Dit heeft de CBvS niet voor elkaar gekregen met de geldzending van de drie handelsbanken, Hakrinbank, DSB en Finabank,” merkt Gajadien op.

Geen politieke actie

euro Suriname

[quads id=1]

De politicus merkt op dat nu het geld van Republic Bank vrijgekomen is, niet kan worden volgehouden dat het om een politieke actie gaat. Hij hoopt dat het probleem rationeel wordt aangepakt.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.