Waarom is de moordverdachte van Patrick Promes vrijgelaten? Paramaribo

Promes Paramaribo

Paramaribo ~ Verdachte moordzaak Patrick Promes vrij. Vrienden van de vijftigjarige Patrick Promes, die in februari in Paramaribo om het leven is gebracht, kunnen het niet begrijpen.
[quads id=1]

Moord te Pramaribo

De verdachte M.L. is namelijk op vrije voeten gesteld door de rechter-commissaris. “Dat kan gewoon niet!”, uit Fasiel Ibrahim, boezemvriend van Promes, zijn frustratie. Hij spreekt namens de overige vrienden die een heel goede band hadden met de overledene. Zij hebben alle wegen bewandeld om erachter te komen waarom de verdachte op vrije voeten is gesteld, iets dat volgens hen nimmer had mogen gebeuren.

Had niet mogen gebeuren

[quads id=1]

Ibrahim vertelt dat hij via de rechercheur die belast was met het onderzoek in deze zaak erachter kwam, dat de verdachte op 6 juni door de rechter-commissaris op vrije voeten is gesteld. Hij was vanaf zijn aanhouding op 28 februari in voorarrest. “Je kunt zo iemand, die een ander heeft vermoord, niet op vrije voeten stellen. Dat kan gewoon niet. En ook al zou het uit zelfverdediging zijn gebeurd, moreel ligt dat dwars”, reageert Ibrahim verontwaardigd.

Was het zelfverdediging?

Promes kwam op 28 februari in zijn telefoonzaak aan de Zinniastraat na een vechtpartij om het leven. Hij werd met een scherp voorwerp gestoken. De verdachte verliet rennend de plaats, maar werd in de omgeving door omstanders aangehouden en overgedragen aan de Militaire Politie. Die droeg hem vervolgens over aan de politie.

Advocaat Kraag

[quads id=1]

Dwight Kraag, advocaat van de verdachte, bevestigt desgevraagd dat zijn cliënt door de rechter-commissaris in vrijheid is gesteld. De advocaat zegt dat dit op zijn verzoek is gebeurd, omdat het onderzoek langer dan een maand stil lag. “Zover wij het hadden kunnen beoordelen, werden er geen onderzoekshandelingen meer verricht, dus hebben wij de rechter-commissaris gevraagd om de detentie op te heffen in afwachting van het verdere onderzoek.”

Vrij in afwachting

Kraag zegt dat het Openbaar Ministerie tot nu toe geen mededelingen heeft gedaan hieromtrent. Hij kan dus niet vertellen wat de status is van het onderzoek. De vervolgingsambtenaar die hiermee belast is, was niet bereikbaar.

Gerelateerde berichten:|

Vijftigjarige Patrick Promes vermoord te Paramaribo

 

Geschreven door  Merredith Bruce
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.