Celstraf voor bejaarde Mavis. Verdachte Nancy en Edgar nog niet gepakt ~ Suriname

Suriname ~ Kantonrechter Siegline Wijnhard veroordeelde Mavis B. tot een gevangenisstraf van twintig weken waarvan veertien voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Hiermee nam ze de eis van officier van justitie Claudia Bruinings over.

[quads id=1]

Mavis uit Suriname

De rechter was het niet eens met de mening van advocaat Harold Belfor dat zijn 74-jarige cliënt niet voor strafzaken veroordeeld moest worden. “Deze verdachte heeft grote sommen geld verduisterd. We hebben hier zeker te doen met het afwikkelen van een strafrechtelijk onderzoek. Ik ben het niet eens met u”, zei ze.

Nicht en broer

[quads id=1]

Een nicht en broer van de verdachte Nancy B. en Edgar B. zijn voortvluchtig. De openbaar aanklager vertelde donderdag dat het Openbaar Ministerie ze helemaal niet heeft kunnen traceren. Het is onduidelijk of zij ook delen van de geldbedragen die zijn verduisterd hebben buitgemaakt en meegenomen bij hun vertrek. Het vermoeden bestaat dat de verdachte door haar twee familieleden is misleid en dat die haar nu in de steek hebben gelaten.

Niet aangemeld

[quads id=1]

Mavis B. verscheen niet op de zitting. Het is onduidelijk waarom ze zich niet heeft aangemeld. Eerder vertelde de deurwaarder tijdens een zitting dat Mavis B. die slecht ter been is, onder behandeling van een specialist is. Haar huidige medische toestand is onbekend. De verdachte zou vorig jaar samen met de twee familieleden een ondernemer A.B hebben opgelicht.

Ondernemer opgelicht

[quads id=1]
politie Suriname

Ze wisten op slinkse wijze bedragen van 142.000 euro, 165.000 US dollars en SRD 180.000 te verduisteren. De advocaat vertelde de rechter dat het hem verbaast dat een ondernemer slechts op vertoon van enkele documenten zulke grote bedragen aan de verdachten afstond. Mavis B. is juni voorlopig vrijgelaten. Ze was daarvoor enige tijd achter de tralies.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.