Video – Soulzangeres Aretha Franklin is overleden ~ Amerika

overleden Amerika

Amerika ~ De Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin is donderdag op 76-jarige leeftijd overleden in haar woning in de Amerikaanse stad Detroit. Dat heeft haar manager donderdag bekendgemaakt. De ‘Queen of Soul’ leed sinds 2010 aan kanker.
[quads id=1]

In haar huis in Amerika

Tot haar grootste hits behoren onder meer Respect, I Say a Little Prayer, Chain of Fools, Think en I Knew You Were Waiting (For Me).

Op de ranglijst van beste zangers aller tijden van het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone, staat Franklin op de eerste plek. “Aretha is een geschenk van God”, aldus het muziektijdschrift in 2010. “Zij is de reden waarom vrouwen willen zingen.”
[quads id=1]

10-jarige leeftjd

Vanaf 10-jarige leeftijd staat Franklin al alleen op het podium te zingen, vier jaar later reist ze rond om in verschillende kerken op te treden.

overleden Amerika
Foto van HLN.be

Haar vader, op dat moment een redelijk populaire zanger in de geloofsgemeenschap, fungeert als haar manager. Franklin wordt op haar twaalfde en veertiende moeder. Familieleden bekommeren zich om de baby’s.

Derde keer moeder

De carrière van Franklin begint pas echt een hoge vlucht te nemen als ze in 1960 een contract bij de Amerikaanse platenmaatschappij Columbia tekent, waar niet veel later het door haar gezongen Today I sing the Blues verschijnt.

[quads id=1]
In de daaropvolgende drie jaar wordt Franklin voor de derde keer moeder en worden er drie albums van haar uitgebracht.

In 2015 wist Franklin de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama tot tranen toe te roeren met haar vertolking van (You Make Me Feel Like a) Natural Woman, dat ze zong tijdens het jaarlijkse gala Kennedy Center Honors in Washington D.C.

Dochter van de dominee

De domineesdochter uit Memphis won onder andere achttien Grammy’s gedurende haar indrukwekkende loopbaan. Ze was de eerste vrouw die een plek kreeg in de Rock & Roll Hall of Fame in 1987.
Bekijk hier de video’s erover:
[quads id=1]

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2018/08/13/video-soul-zangeres-aretha-franklin-is-ernstig-ziek-familie-neemt-afscheid-amerika/

Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.