Video – Brand kippenzaak Super Chicken Suriname aangestoken door buurman?

brand Suriname

Suriname ~ “Ik ben ervan overtuigd dat mijn buurman de brand heeft gesticht”. De politie van Santo Boma kreeg maandagavond, iets over 11.00 uur, een melding van een brand aan de Magentakanaalweg te Suriname.
[quads id=1]

Brand in Suriname

Het gaat om de kippenzaak Super Chicken. Deze zaak was afgelopen week al in het nieuws. Er was geschoten op het gebouw. De politie van het ressort heeft al schoon genoeg van al de aangiftes tussen de ondernemer P.S. en zijn buurman, Y.J., die ook een kippenzaak runt. Er is een concurrentiestrijd tussen beide ondernemers gaande.

Concurrentie tussen beide ondernemers

[quads id=1]
In de achter ons liggende periode hebben zich tenminste drie incidenten voorgedaan. Het eerste incident was in mei 2017. De eigenaar van Super Chicken, P.S, werd daarbij ontvoerd van Wanica naar Nickerie. Bij deze actie heeft de politie van Nickerie een van de twee verdachten, die de ondernemer hadden ontvoerd, op de vlucht geschoten met als gevolg dat hij later kwam te overlijden. De tweede verdachte is intussen veroordeeld door de kantonrechter. Ook de ondernemer Y.J. was in deze kwestie aangehouden, maar werd door de rechter vanwege gebrek aan bewijs vrijgesproken.

Geschoten op het pand

[quads id=1]
Afgelopen week, vrijdagavond 3 augustus, was er geschoten op het pand van de ondernemer P.S. De politie zegt dat er nog geen harde bewijzen zijn, waardoor zij niet over kunnen gaan tot aanhouding. Volgens P.S. is hij ervan overtuigd dat zijn concurrent Y.J. op het pand heeft geschoten. Het lijkt er veel op dat de belagers bewust de beveiligingscamera van de zaak hebben kapotgeschoten.

Geen harde bewijzen

De politie van Santo Boma heeft deze zaak overgedragen aan de recherche Midden. Op maandag 13 augustus is het pand door tot nog toe onbekende redenen in vlammen opgegaan. “Ik ben ervan overtuigd dat Y.J. de brand heeft gesticht”, zegt P.S.

Dagblad Suriname was ter plaatse voor oriëntatie. Uit het plaatselijk onderzoek blijkt dat de menigte, die na de brand ter plaatse was, heeft gehoord dat de ondernemer Y.J. op de grens stond en daarbij de uitlating deed in het Sarnami dat hij er goed aan heeft gedaan (mooi karli). Y.J. stelt tegen de krant dat hij zich niet kan heugen dat hij deze uitlating heeft gedaan. Volgens getuigen stond de politie ook bij toen Y.J. deze uitspraak deed.

Hij moest de plaats verlaten

In plaats dat de politie de man die zo een uitspraak deed, afvoerde, heeft de politie hem gevraagd om de plaats te verlaten. Bovendien verkeerde Y.J. onder invloed van alcohol en werd hij door zijn wederhelft meegenomen. “Moet de politie de man in kwestie niet overbrengen naar het bureau? Uit het feit dat hij deze uitspraak heeft gedaan valt te concluderen dat hij veel meer weet over de brand.” Opvallend voor de ondernemer P.S. is dat het schietincident en de brand, hoewel op verschillende dagen, maar wel op hetzelfde tijdstip, gedurende de nacht heeft plaatsgevonden.
[quads id=1]

Getuigen hebben iets gezien

Getuigen hebben gezien dat de brand begonnen is aan de zijde van de ondernemer Y.J. De politie was met veel manschappen op de locatie aanwezig, omdat de familie verhit was. “Wie zou niet afreageren, wanneer de buurman met wie je in onmin leeft, op de grens staat en zaken uitkraait. Wij gaan toch niet met lede ogen toezien wat zich op dat moment daar voordoet.

Politie heeft gefaald

De politie heeft al die drie keren gefaald in hun onderzoek naar de achtergronden die geleid hebben tot deze incidenten”, zegt de teleurgestelde ondernemer P.S. Dagblad Suriname heeft in verband met het onderzoek gesproken met de Recherche. Het forensisch opsporingsteam is bezig met het onderzoek. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

brand Suriname
Video stil

Ondernemer YDe ondernemer Y.J. stelt dat hij de schuld krijgt van alles wat er mis gaat bij de buren. Hij gaf aan dat hij met vrienden aan het borrelen was aan de Indira Gandhiweg toen het bericht hem bereikte dat het winkelpand van zijn buren in brand stond.

Video

[quads id=1]
Bekijk hier de video van de brand:

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.