Toewijzing van IMEAO-leerlingen tot nader order aangehouden – Suriname

onderwijs Paramaribo

Suriname ~ Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) meldt een succesvolle invoering van de digitale vooraanmelding voor de VOS-inschrijvingen.
[quads id=1]

Onderwijs Suriname

Onderdirecteur Onderwijs Suriname, Muriël Hoepel, zegt dat de meeste geslaagden zich hebben aangemeld. Enkelen die geen toegang hadden tot internet hebben zich telefonisch laten registreren. Voor degenen die zich tot nog toe niet hebben kunnen aanmelden bekijkt het ministerie mogelijkheden hen mee te nemen in de totale registratie.

Geslaagden hebben zich aangemeld

[quads id=1]
Het voornaamste obstakel in het proces was dubbele aanmeldingen. Leerlingen hebben zich meerdere malen aangemeld, ondanks de oproep dit niet te doen. Projectcoördinator Amin Dankerlui spreekt van een gebrek aan vertrouwen onder de gemeenschap.

Dubbele aanmeldingen

Door de dubbele aanmeldingen werd de toewijzing vertraagd, omdat de lijsten eerst gefilterd moesten worden.

Verschuiving plaatsgevonden

[quads id=1]
Het MINOWC meldt verder dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden bij de IMEAO-scholen en de Pedagogische Instellingen (PI) in Suriname. Bij de PI’s is er een daling in aanmeldingen te merken, terwijl er bij de IMEAO-scholen een groot overschot aan vooraanmeldingen zijn. Op basis hiervan heeft het ministerie besloten de toewijzing van de IMEAO-leerlingen tot nader orde aan te houden.

Toewijzing aangehouden
onderwijs Suriname
Foto uit DWT

Er moet immers worden bekeken hoe alle kinderen op een school te plaatsen. Aan hen wordt gevraagd de media berichten te volgen voor de ontwikkelingen. Na de definitieve toewijzing en de uiteindelijke inschrijving van de VOJ-geslaagden zal er geëvalueerd worden.

Aanmeldingsperiode

De aanmelding heeft online geschied van 3 tot en met 9 augustus 2018.

Bron: DeBoodshap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.