‘Lage straf’ voor opzettelijk infecteren 15-jarige met HIV ~ Pedo-bende Suriname

jongens Suriname

Paramaribo ~ RECHTER DOET UITSPRAAK TEGEN PED*FIELENBENDE. “De straf is te weinig voor deze mensen, het moest veel meer zijn”.
[quads id=1]

Rechtzaal te Paramaribo

Dit zei een geïrriteerde vrouw dinsdag buiten de rechtszaal. Ze was het duidelijk niet eens met de straf die de leden van de zogenoemde ped*fielen bende moeten uitzitten. Scharlton Z, die als brein wordt gezien, is conform de eis van officier van Justitie Roy Elgin tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Twee jaar cel

[quads id=1]
Ook in het geval van Fedor B. nam rechter Cynthia Valstein-Montnor de eis over: drie jaar. Ricardo F. kreeg twee jaar cel. Medeverdachten Milroy W., Roy C. en Doergapersad R. waren al in vrijheid gesteld en blijven op vrije voeten. Zij zijn conform de eis veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf.

Ontmaagd en besmet
jongens Suriname
Foto van thedailyherald.sx

De groep heeft in de laatste kwartaal van 2016 een minderjarige jongen, toen vijftien jaar, meerdere malen misbruikt. Scharlton Z. zou hem hebben ontmaagd en met hiv besmet. Hij wordt als brein gezien omdat hij de jongen onder zijn hoede had en hem vaker gedwongen heeft tot omgang met vreemde mannen tegen betaling.
[quads id=1]

Omgang tegen betaling

Fedor B. heeft zijn huis een aantal keren ter beschikking gesteld aan de anderen om hun intieme lusten te botvieren. Hoewel hij zegt dat hij tijdens de handelingen altijd sliep, vindt de rechter hem wel strafbaar.

Ook strafbaar

Ricardo F. heeft de jongen verdovende middelen toegediend. Hij ontkent dat hij heeft meegedaan met het misbruik. “Ik heb niets gedaan, ik vind dit echt jammer”, riep hij tijdens een eerdere zitting.
[quads id=1]

Niets gedaan

Uit het onderzoek is echter het tegendeel gebleken. De verdachten hebben ruim anderhalf jaar in voorarrest gezeten.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.