Meer over de dood van sergeant Marengo en zijn vrouw Anita Triebbels te Suriname

overleden Paramaribo

Suriname ~ Defensie niet op de hoogte van relatieproblemen sergeant. De recherche van de Militaire Politie (MP) noch de defensieorganisatie was op de hoogte van relatieproblemen van sergeant eerste klasse Ludwig Marengo.
[quads id=1]

Defensie Suriname

Daarom was het een schok toen het drama bekend werd dat zich vrijdagmiddag heeft voltrokken in de echtelijke woning. De sergeant heeft met zijn dienstwapen zijn vrouw Anita Triebbels (46) en vervolgens zichzelf doodgeschoten. Hij was met verlof.

De lichamen zijn met schotwonden en badend in bloed op het bed aangetroffen door de politie. De vrouw is in de rug en het hoofd geschoten. De man, werkzaam bij de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, blijkt zichzelf in het hoofd geschoten te hebben.
[quads id=1]

Lichamen badend in het bloed

Volgens het hoofd van de afdeling Recherche van de Militaire Politie, Peter Wasimin, hoorde een dochter die met haar baby in huis was, dat haar ouders in hun slaapkamer ruzie maakten die steeds heftiger werd. Vervolgens hoorde ze schoten en rende zij naar de buren die de politie alarmeerden.

Dochter hoorde schoten

Politieagenten konden aanvankelijk moeilijk het erf op omdat een zoon van het echtpaar volkomen overstuur was en vreselijk tekeerging. Hij vindt dat de politie lang op zich heeft laten wachten. Een familielid vertelde aan de MP dat het al een poos niet goed ging in de relatie van het getrouwde stel.
[quads id=1]

Het ging al een tijdje niet goed

Beide slachtoffers hadden voorkinderen. Of ze samen kinderen hadden, is niet bekend. Marengo heeft op het werk niet laten blijken dat het thuis slecht ging.

Anita Triebbels Foto binnengekomen via Facebook

Ook heeft de familie nooit een klacht gedeponeerd bij het ministerie van Defensie over mogelijke huiselijke problemen, zegt Wasimin. Zijn afdeling onderzoekt de toedracht van het vermoedelijke liefdesdrama. De MP praat nog met verschillende personen, onder wie familieleden, om het onderzoek af te ronden.

Nooit laten blijken

[quads id=1]
Wasimin stelt dat een militair die relatieproblemen heeft naar een maatschappelijk werker wordt verwezen. Het dienstwapen wordt in beslag genomen en betrokkene wordt begeleid.

Geschreven door Naomi Hoever
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.