Video – In Paramaribo beëdigde Granman Albert Aboikoni vraagt vergiffenis

Paramaribo Granman

Paramaribo ~ Grootopperhoofd van de Saramaccaners, Albert Aboikoni, heeft na zijn beëdiging en installatie de andere groepen die het niet eens zijn met zijn benoeming, opgeroepen om samen te werken.

[quads id=1]

Beëdigd in Paramaribo

“Ik wil hierbij ook mijn verontschuldigen, aan hun vergeving vragen. Wij hebben harde woorden naar mekaar geslingerd. Zoals wij allemaal weten, woorden doen meer pijn dan een kofu.”

Aboikoni vroeg ook – “uit de diepste van mijn hart” – president Desi Bouterse en de minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, voor bijstand. Hij wil dat er, zoals het vroeger was, de vrede terugkomt in het Saramacca-gebied.

[quads id=1]

Hij gaat zijn uiterste best doen

“Ik beloof hierbij tegenover de totale Surinaamse gemeenschap dat ik mijn uiterste best zal doen. En als het aan mijn kennisniveau zou liggen, dan mogen wij ervan uitgaan dat zeer binnenkort het Saamaka volk weer één gaat zijn.

Het korte dankwoord van de granman wordt diverse malen onderbroken door instemmend applaus uit de zaal, die bomvol was, terwijl mensen ook op het terras moesten plaatsnemen.

Instemmend applaus
granman Paramaribo
De zondag beëdigde en geïnstalleerde granman van de Saramaccaners, Albert Aboikoni. Hij vraagt vergiffenis voor de harde woorden die zijn gevallen in het proces. (Foto: Leroy Troon)

De zondag beëdigde granman bedankte de regering en haar instituties voor de ondersteuning. Hij riep de samenleving op om de verschillen die in elkaars culturen gezien worden, te beschouwen als een uitdaging. Deze zouden onderzocht en eigen gemaakt moeten worden. Dan zal er sprake zijn van één natie.

De video

Bekijk hier de video:

[quads id=1]

Bron: Starnieuws

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.