Video – Man steelt passagiers vliegtuig en stort een uur later neer ~ Amerika

Amerika ~ Op het vliegveld van de stad Seattle in Amerika is een luchtvaartmedewerker er vandoor gegaan met een leeg passagiersvliegtuig en is daar niet veel later mee gecrasht op een eiland.
[quads id=1]

Vliegtuig Amerika

Volgens de politie van Tacoma is de dader een vliegtuigmonteur en voerde hij diverse stunts uit in de lucht. De politie gaat uit van zelfmoord. Het toestel werd achterna gezeten door twee jachtvliegtuigen die volgens de politie geen rol speelden bij de crash.
[quads id=1]

Waarschijnlijk zelfmoord

“De piloten hebben er voor gezorgd dat het gestolen vliegtuig uit de buurt bleef van gevaarlijke plaatsen”, zegt de politie van Pierce County waar Tacoma onder valt. Het toestel is een Bombardier Q400 van Horizon Air, een dochteronderneming van Alaska Airlines, met een capaciteit van zo’n zeventig passagiers.

Meekijken op de video

Op Twitter zijn audiofragmenten te horen van de mannelijke piloot en de verkeerstoren. Uit dat gesprek blijkt dat de man zijn vliegervaring heeft opgedaan via de computer en hij maakt een verwarde en desperate indruk. De verkeersleider probeert de man te helpen met het landen, maar dat lukt niet. Uiteindelijk crasht hij op Ketron Island, waar het vliegtuig een stuk bos in vlammen zet.
[quads id=1]

Verwarde man

De politie sluit uit dat het om een terreurdaad gaat. ,,Het is een 29-jarige man uit Pierce County die zelfmoord heeft gepleegd.” Het vliegverkeer is enige tijd stilgelegd. Inmiddels is de luchthaven weer normaal in bedrijf. Vooralsnog raakte op de grond niemand gewond.

Bekijk hier de video:

Er zijn ook filmpjes van ooggetuigen vanaf de grond gemaakt:
[quads id=1]

Bron: TPO.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.