Video – Atletiek topsportster Jamile Samuel wint Brons op het EK ~ Suriname Trots

Suriname sport

Suriname ~ Jamile Samuel, de sportvrouw met roots uit Suriname, was zelfs in de caracomben van het Olympiastadion van Berlijn, al weer geruime tijd na haar race in de EK-finale van de 200 meter, nog steeds een beetje ’in shock’ over haar bronzen medaille.
[quads id=1]

Roots uit Suriname

Schippers zilver, brons voor Samuel op 200 meter. „Is dit werkelijk waar? Toen ik over de finish kwam, moest ik het scorebord echt twee keer checken om er zeker van te zijn dat ik echt derde was. Toen kwamen ook de tranen van geluk.”

Tranen van geluk

[quads id=1]
Samuel stond voor de tweede keer in een EK-finale van de 200 meter. Twee jaar geleden werd ze in haar eigen Amsterdam vierde en dat was toen al heel goed voor haar doen. Onder een nieuwe trainer, Bart Bennema, heeft ze de afstand nog beter leren lopen. „Ik heb geleerd een hoge frequentie te houden en mijn passen te verlengen.”, vertelde ze.

Er komt nog meer

[quads id=1]
„Ik was het hele seizoen goed en heb steeds volgehouden dat ik een medaille kon winnen. Je mag best een grote mond hebben, maar dan moet je het wel waarmaken. Dat heb ik nu voor het eerst na heel veel toernooien gedaan. En er komt nog meer.”

Suriname sport
Videostil

Het sporttalent met roots uit Suriname heeft haar succes niet van een vreemde. Vader John haalde als voetballer Jong Oranje en is naast zijn baan als automonteur ook kickboksleraar. Moeder Astrid deed als schoonzwemster vroeger mee aan internationale toernooien. (Parool)

Bekijk hieronder de video’s

After the game. Een dolbije Jamile:

Bekijk hier een interview met haar voor de wedstrijd:

Bron: /nieuws.nl/
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.