Naast goedkopere winkel in Paramaribo nu ook gratis huisarts dankzij PL

Somohardjo Paramaribo

Paramaribo ~ Gratis huisartsenzorg tijdens zaterdagse weekendwinkel PL. Tijdens de zaterdagse weekendwinkel van de Pertjajah Luhur (PL) zal de arts Galiel Alibaks gratis huisartsenzorg geven aan bezoekers.
[quads id=1]

Pl te Paramaribo

Op zaterdag 18 augustus zal de medicus deze kosteloze zorg voor de eerste keer verstrekken. De PL vindt het belangrijk dat, gelet op de nijpende situatie binnen de gezondheidszorg, een bijdrage wordt geleverd om de medische zorg toegankelijk te houden voor het volk.

Het gaat heel goed

Sinds de introductie van de weekendwinkel eind juni loopt het storm. De eerste dag was de drukte zo graat dat de voorraad meermalen moest worden aangevuld. In de weekendwinkel worden ruim 50 stuks goederen tegen kostprijs verkocht.

Levensmiddelen die we nodig hebben

[quads id=1]
De goederen variëren van rijst en spijsolie tot sardines, groente en vis. Ook mogen landbouwers hun producten rechtstreeks aan de PL-weekendwinkel leveren. Onlangs is de mogelijkheid gecreëerd om via de partijkernen producten van de weekendwinkel te bestellen en die tot aan huis geleverd te krijgen.
[quads id=1]

Sociale kracht PL

PL-voorzitter Paul Somohardjo zegt desgevraagd dat dokter Alibaks elke zaterdag van 9–13 uur bij het partijcentrum te Beekhuizen de kosteloze huisartsenzorg zal verlenen. De weekendwinkel is één van de manieren waarop de partij het volk tegemoet wil komen en geeft volgens Somohardjo blijk van de sociale kracht, waar de PL bekend om staat.

Kosteloze zorg

[quads id=1]
Hetzelfde geldt voor de kosteloze huisartsenzorg. Naast deze activiteiten wordt thans hard getrokken aan de jongerenclub, laat Somohardjo weten.

Afspraken in Nederland

De PL-topman maakt zich intussen op om naar Nederland te gaan, waar hij gesprekken zal voeren over een initiatiefwet van de partij Denk. Deze initiatiefwet biedt mogelijkheden om Surinamers, die vóór 1975 de leeftijd van 15 jaar hadden, aanspraak te laten maken op sociale bijstand.

Afspraak met Nederland

Somohardjo zegt dat PL Nederland zaken heeft voorbereid en afspraken heeft gemaakt met leden van de Tweede Kamer. Hij zal echter niet vertrekken voordat Ied-Ul-Adha, het Islamitisch offerfeest, achter de rug is.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.