Ze kreeg een bakroe (boze geest) in haar voet (spookverhaal) Suriname

politie Paramaribo

Suriname ~ “Suena haar moeder kreeg een bakroe in haar voet”. Suena is een mooie dame. Echt een mooi product van Suriname was ze, een pracht van een bloem. Bijna alle mannen in haar straat waren verliefd op haar.
[quads id=1]

Mooie dame uit Suriname

Maar je weet hoe mensen eenmaal zijn: Als ze niet kunnen krijgen wat ze willen gaan ze naar wisi mang. Suena had een jaloerse buurman, Andro. Andro had een wisi voor haar had neergezet bij de poort. Om op straat te gaan moest ze door de poort lopen. Dus het zou haar wel pakken.
[quads id=1]

Haar moeder kreeg een droom

Haar moeder, die samen met haar woonde, droomde die nacht ervoor dat iemand achter Suena aanzat. Omdat haar dochter niks met die man wilde hebben is deze zo kwaad geworden dat hij haar heeft gewiest. Die moeder van Suena heeft goede winti’s. Ze krijgt goede dromen. Maar die bakroe  die de buurman voor haar dochter heeft gezet kon ze niet goed aanvoelen. Andro heeft het zodanig gezet dat zelfs die moeder het niet heeft kunnen zien.

Ze stapte erop

Voordat Suena de straat opging stapte haar moeder al naar buiten. Ze liep naar de poort. Ze stapte op iets en ze kreeg direct winti. In feite hebben die winti’s Suena toch wel beschermd want haar moeder ging eerst naar buiten. Wie weet wat er zou gebeuren als zij eerst naar buiten was gegaan?

Ze kon niet lopen
bakroe Suriname
Voorbeeldfoto van de stand

Haar moeder heeft ruim 3 weken gelopen met helse pijnen aan der voet, ze kon amper lopen. Zo erg was het. De ene na de andere bonuman uit Suriname kwam om haar te helpen maar ze zeiden steeds aan haar, dat zij dit niet konden weghalen. Maar een Piai Ingi wel. Een vriendin van de moeder kende een goede.
[quads id=1]

Een Piai Ingi uit Suriname

Zo gingen zij, de moeder, Suena en die vriendin naar een Piai Ingi. Deze mevrouw deed iets met een pijp en rook tegen haar voet. Ze deed nog heel wat andere culturele dingen. Ze ging ook anders praten. In haar taal. En haar winti trok toen die hele bakroe uit haar voet. De moeder gilde als een varken. Toen ‘dat ding’ eruit werd getrokken. Iedereen kreeg er kippenvel van.

Stop ermee

Toen die vrouw klaar was. Stond die moeder op en liep gewoon weg alsof ze nooit pijnen had. Zo zie je maar weer wat mensen elkander aandoen. Liebie sma stoppen jullie met die wisi liebi. Het breng je nergens naar toe!!!!
[quads id=1]
Verhaal van  Amar
Gerelateerde verhalen:

Iemand heeft zelfmoord gepleegd in mijn huis (spookverhaal)

Mijn vader is in Paramaribo overleden maar hij komt bij mij (spookverhaal)

 

Dit verhaal is afkomstig van Facebook page:
paranormale & vreemde gebeurtenissen (spuku torie)

Nieuw bij FamilieNieuws: Spookverhalen
Wilt u ook uw bijzondere gebeurtenis met ons delen?

Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]
U kunt ook een bericht sturen via Facebook

Reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd, plaats ze in de comments hieronder
en/of  op onze Facebook pagina

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.