Politieman en militair trekken wapens bij uitgelopen burenruzie ~ Paramaribo

pistool Paramaribo

Paramaribo ~ Een politieagent die tijdens een burenruzie zijn dienstwapen trok, wist niet hoe snel hij dekking moest zoeken toen zijn buurman, een militair, als antwoord zijn AK-47 machinegeweer tevoorschijn haalde.
[quads id=1]

Politieman uit Paramaribo

De politie en Militaire Politie (MP) kwamen tussenbeide en de wapens zijn in het belang van het verder onderzoek en veiligheidsoverweging van hen afgepakt.

De militair is veiligheidsman van vicepresident Ashwin Adhin. Volgens Petrus Wasimin, hoofd van de MP-recherche, heeft de militair aangifte en ook beklag gedaan bij de afdeling Onderzoek Politionele Zaken (OPZ).

Beiden deden aangifte

[quads id=1]
De politieman deed ook aangifte bij de politie. De ruzie tussen de twee mannen ontstond nadat een buurjongen in een twist raakte met de zoon van de politieman. De dochter en vrouw van de veiligheidsman probeerden de zoon op andere gedachten te brengen, waarop de politieman agressief reageerde.

Politieman werd agressief

[quads id=1]
De vrouw belde haar man toen op die naar huis kwam om de politieagent te spreken over het voorval. Die raakte verhit en trok zijn vuistvuurwapen tevoorschijn, terwijl hij bedreigende uitlatingen deed. De militair reageerde niet hierop. Volgens Wasimin had hij zijn handpistool op dat moment ook bij zich, maar koos ervoor om weg te lopen en zijn AK-47 machinegeweer te pakken om de agent af te schrikken. De politieman rende bij het zien van het geweer achter zijn hekwerk om dekking te zoeken.
Bron: DWT
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.