Update!! Bekendmaking – Beëdiging ‘Granman’ Albert Aboikoni gaat wel door ~ Suriname

Granman Suriname

Update!

Suriname ~ Beëdiging Granman Aboikonie gaat normaal door

De beëdiging en installatie van Granman Albert Aboikoni door president Desiré Bouterse vindt normaal plaats. Dit zal zondag 12 augustus geschieden op het Presidentieel Paleis omstreeks 17.00 uur. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling bevestigde tegenover mediawerkers dit voornemen.

Hij verwees naar een schrijven van het Traditioneel Gezag van februari dit jaar aan de president waarbij gevraagd werd uit de drie kandidaten een Granman aan te wijzen voor de stam der Saramaccaners. Het Traditioneel Gezag heeft uit de drie kandidaten in een periode van vier jaar namelijk geen besluit kunnen nemen.

Dat heeft het staatshoofd de vorige week wel gedaan door intensief met alle belangrijke actoren van gedachten te wisselen. Op basis van een aantal criteria die door de president eerder tijdens een persconferentie naar voren werd gebracht is gekozen voor Albert Aboikonie. Daags na dit besluit heeft het Traditioneel Gezag aan president Bouterse gevraagd de beëdiging die voor vrijdag 10 augustus was gepland, aan te houden en de zaak te bekijken hetgeen ook is gebeurd.

De bewindsman roept alle partijen op tot rust en kalmte


Traditioneel Gezag van Suriname vraagt om uitstel Beëdiging Albert Aboikoni. Het Traditioneel Gezag heeft middels een verklaring om uitstel gevraagd, van de beëdiging van Albert Aboikoni als Graman der Saamaka.
[quads id=1]

Granman Suriname

Op vrijdag 03, zaterdag 04 en maandag 06 augustus heeft de President van de Republiek Suriname, Z.E. Desiré Delano Bouterse, hearings gehad met verschillende vertegenwoordigers van het Traditioneel gezag. Het resultaat van deze meetings heeft erin geresulteerd, dat het staatshoofd Aboikoni had aangewezen als de nieuwe Granman der Saramaccaners.
[quads id=1]
Granman Suriname

Bouterse had hem aangewezen

Tijdens een onderhoud tussen minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling en het Traditioneel Gezag is na afstemming met president Bouterse besloten de beëdiging van Aboikoni aan te houden.
[quads id=1]

Bekijk de video

Hieronder volgt een uitgebreid videoverslag van het onderhoud dat op 9 augustus jl, heeft plaatsgevonden.

Bekijk hier de video:

Bron: DeBoodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.