Politie Suriname zoekt benadeelden in oplichtingszaak

SRD Suriname

Suriname ~ De 44-jarige Rakeshkoemar L. is op woensdag 25 juli door de politie van het ressort Domburg in Suriname in verzekering gesteld na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie.

[quads id=1]

Politie Suriname

Rakeshkoemar wordt ervan verdacht burgers te hebben opgelicht door zich voor te doen als tussen persoon om via een snelle procedure aan een stuk grond van de overheid te komen. Zo hebben burgers gelden afgestaan aan de man om een stuk grond in huur te kunnen bemachtigen.

Geld voor gronden

[quads id=1]

Nadat twee benadeelden aangifte hadden gedaan, werd Rakeshkoemar opgespoord en aangehouden. Tijdens het onderzoek bleek al gauw dat er veel meer personen opgelicht waren. Het verder onderzoek is toen overgedragen aan de recherche van Regio Oost.

Veel meer mensen opgelicht

[quads id=1]

Op zaterdag 4 augustus deden nog twee personen aangifte tegen Rakeshkoemar. De vier benadeelden hebben respectievelijk SRD. 9950, SRD. 11.700, SRD. 2.300 en SRD 3.000 afgegeven aan de verdachte om ervoor zorg te dragen dat zij aan een stuk domein grond konden komen.

67 personen

Bij het verhoor heeft Rakeshkoemar verklaard gelden van ten minste zeven en zestig (67) personen te hebben ontvangen.

Maak contact met politie Suriname

[quads id=1]
De politie roept overige benadeelden op om contact te maken met de afdeling Recherche van Regio Oost voor het doen van aangifte. De afdeling is te bereiken op het telefoonnummer 357107.

Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.