Verhoging inschrijfgeld in Suriname moet WEL betaald worden

onderwijs Paramaribo

Suriname ~ “Voor nu moeten de ouders de inschrijfbijdrage betalen”, zegt Mildred Demon, voorzitter van de Federatie van instellingen voor bijzonder onderwijs (Fibos).
[quads id=1]

Fibos Suriname

De organisatie wijkt niet af van haar eerder ingenomen standpunt om opnieuw inschrijfgeld te vragen. Demon zegt dat het besluit uit pure noodzaak is genomen. Ouders van een kind op een bijzondere school, moeten voor glo-niveau SRD 250 opbrengen, voor mulo SRD 275 en voor lbo SRD 300.
[quads id=1]

In termijnen betalen

Ouders die het bedrag niet in één keer kunnen opbrengen, mogen in kavels betalen. “Wij hebben nooit kinderen afgeschreven van school als zij niet konden betalen. Dat doen onze schoolhoofden niet.” Fibos heeft de eigen bijdrage opnieuw ingevoerd omdat het ministerie de subsidie voor het schooljaar 2018/2019 nog niet heeft vrijgemaakt.

Subsidie nog niet vrijgemaakt

Demon zegt dat er in mei een schrijven is gestuurd naar het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Suriname en naar de ouders. Verder legt ze uit dat minister Lilian Ferrier schriftelijk om informatie en verduidelijking van een aantal zaken had gevraagd.

Fibos heeft de gevraagde gegevens verstrekt; daarna is niets meer vernomen van de bewindsvrouw.
[quads id=1]

onderwijs Suriname
Foto uit DWT

“We moeten onze kosten dekken. Het kan niet zo zijn dat scholen in Suriname moeten bedelen om toiletpapier en schoonmaakmiddelen. We krijgen veel, maar niet alles. De rest moeten wij uit eigen zak betalen.” De Fibos-voorzitter legt uit dat het accent van het beleid op iedere school verschilt.

Geen onderhoud

“We hebben al twee jaar geen onderhoud gepleegd op onze scholen. We moeten ook meubilair aanschaffen.” Over het verantwoorden van de subsidie zegt Demon: “Wij hebben een accountantscontrole. We kunnen de subsidie verantwoorden.”
[quads id=1]
Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2018/07/20/bekendmaking-inschrijfgeld-middelbaar-en-hoger-onderwijs-in-suriname-wel-verhoogd/

 

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.