Miskramen door mijn schoonmoeder – Apuku nyam mi baby ~ Suriname (spookverhaal)

miskraam schoonmoeder Suriname

Suriname ~ ūüĎĻ—–Apuku nyam mi baby——ūüĎĻ. Dit verhaal gaat over Sarah uit Suriname. Ze¬†werd met veel moeite zwanger.¬†Haar partner was superblij, eindelijk werd hij papa.
[quads id=1]

Zwanger in Suriname

De relatie is niet altijd even goed geweest, hij heeft veel fouten gemaakt. Zijn vreemdgaan is ook aan het licht gekomen.
Jammer voor Sarah dat ze ook niet veel steun van haar schoonfamilie kreeg. Ze mochten haar niet en dat wist ze.
Maar ze hield van hem en ze had schijt aan wat er allemaal verteld werd.¬†Keer op keer wenste ze dat ze geen ‘rood’ zou zien eind van de maand.

Ze kreeg een miskraam

[quads id=1]
Ze begon hevig te bidden en ja haar gebed weer verhoord. Ze werd zwanger maar ze kreeg een miskraam.¬†Haar vriendin zei: Sarah ie no wan go kot wan luku …ala yuru ye las a bere.¬†Sarah was een vrome kerkganger en ze geloofde niet in deze bonu dingen in Suriname.¬†Maar ze liet zich na de 4e miskraam toch overhalen.¬†Ze gingen naar een vrouw op ” parnasie”.¬†Wat was de omgeving toch netjes…en zo rustgevend.

Niemand vertellen

De vrouw gaf haar een lijst van benodigdheden mee, die haalde ze en werd na een heel weekend van baden en rituelen nog een laatste keer met swit watra gebaad.¬†” meisje if yu da bee no teygi sama.”¬†A bee ow sorie , maa sma mofu takuuuuu.¬†Ze mocht pas na 5 maanden zeggen dat ze in de verwachting was ook tegen haar partner.

Zo gezegd zo gedaan!

[quads id=1]
De man hoorde erover pas na 5 maanden, natuurlijk ook de schoonmoeder. Ze keek helemaal niet blij, nu was haar zoon echt verkocht aan die ” bigimofo meid”¬†Dat gaan we niet toelaten dacht ze…mi dat ow poeru law gi eng.¬†Ze ging ook naar een doe mang en haalde daar een drankje die ze in haar thee toevoegde.

Ook in een kleine bojo die ze speciaal voor haar bakte.¬†Sarah at de bojo met veel plezier op, wat lief van u zei ze…ik lustte al een tijdje bojo.

Ze lustte het

schoonmoeder Suriname

S’nachts werd ze onwel, ze moest overgeven.¬†Ze voelde nattigheid tussen haar benen…keek en ja hoor weer bloed..¬†Glenn, Glenn mi gadoooo neennn niet weer, gilde ze.¬†Glenn nam haar gauw mee naar het EHBO….ze werd aan de monitor geplaatst en er was niks meer van een bloeding te merken…alles was goed!¬†Ze mocht wel dat nachtje in het ziekenhuis door brengen.

Van vermoeidheid viel ze in slaap.

[quads id=1]
Ze werd wakker toen ze iemand aan haar deken voelde, ze dacht de zusters, maar neeeeeeennn….daar stond een demonisch gevormde man met horens en die keek haar heel gemeen aan.¬†Ze kon niks zeggen niet bewegen, ze was verstijfd.¬†Hij stopte zijn klauwen in haar geslacht en drong haar baarmoeder binnen…trok het kind eruit en zoog het leven eruit.¬†Het lichaam liet hij achter en verdween .

Geen kind

Sarah raakte bewusteloos.¬†Toen ze weer bijkwam lag ze ge√Įsoleerd.¬†Glenn zat op een stoel naast haar.¬†Ze zei: Glenn ik voel me leeg, ik voel geen beweging in mijn buik en inmiddels keek ze onder de deken, er was geen buik. Niks Nada.¬†Glenn zei: Sarah je was nooit zwanger, er was geen kind.¬†Watttttt???? Er was wel een baby, vraag aan onze gynaecoloog, de echo’s …alles heb je toch gezien??

Hij moest huilen

Glenn schoot in de tranen hij voelde haar pijn.¬†Haar vriendin kwam op bezoek en ging ook tekeer, “dit kan niet er was een kind”¬†Ze maakte een knipoog voor Sarah en ging weg.¬†Ze kwam na 3 dagen weer op bezoek en had een afschuwelijk nieuws voor Sarah.¬†“Sarah je schoonmoeder heeft een apuku voor je gestuurd”.¬†Dat gaat je ongeboren kind steeds komen opeten.

Dit moet je drinken

[quads id=1]
Je moet dit drinken zei de vrouw en dan kan ze je geen kwaad meer doen, maar je man moet het nu ook weten…stuur hem om een lepel melk te halen bij een varken dat pas heeft geworpen.¬†En vraag of je schoonmoeder mee wilt…want jij bent zwak.
Zo is Glenn een varkenskweker binnen gestapt met het verzoek voor 1 lepel melk van een varken die pas geworpen heeft.

Niemand durfde

Niemand durfde het te halen, maar de moeder van Glenn zei dat ze slappelingen waren en is zelf een nest binnen gestapt.
Wellllll, wat het varken toen met haar gedaan heeft was niet om over te schrijven….ze werd overgerend gebeten aan haar heel lichaam vertrapt een aantal keren….ze belandde in een rolstoel.

In een rolstoel

Sarah werd daarna weer zwanger en kreeg een drieling …De jaloerse schoonma mocht nu vanuit haar rolstoel meekijken, wie deed uiteindelijk alles voor haar?!¬†Sarah ja!!!¬†En kort voor ze stierf, heeft ze het verhaal gebiecht en om vergiffenis gevraagd.
Dat kreeg ze ook en haar ziel kon zo rust vinden.
[quads id=1]
Geschreven door Gigi
Foto van Yildiz photo

Gerelateerde verhalen:

Iemand heeft zelfmoord gepleegd in mijn huis (spookverhaal)

Mijn vader is in Paramaribo overleden maar hij komt bij mij (spookverhaal)

 

Dit verhaal is afkomstig van Facebook page:
paranormale & vreemde gebeurtenissen (spuku torie)

Nieuw bij FamilieNieuws: Spookverhalen
Wilt u ook uw bijzondere gebeurtenis met ons delen?

Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]
U kunt ook een bericht sturen via Facebook

Reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd, plaats ze in de comments hieronder
en/of  op onze Facebook pagina

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.