Video – Je partner wel of niet bij de bevalling? Liever wel

bevalling Suriname

Partner bij de bevalling nutteloos? Helemaal niet. Partner heeft grote invloed op hoe de vrouw de bevalling ervaart.
Dat een vrouw de belangrijkste en zwaarste taak heeft tijdens de bevalling, moge duidelijk zijn.
[quads id=1]

Partner bij de bevalling?

Maar wie altijd dacht dat de partner nutteloos is, heeft het mis. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat de aanwezigheid van de partner tijdens de bevalling als zeer welkom wordt ervaren. Uit het onderzoek, dat uitgevoerd is door het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft en het informatieplatform 24baby.nl, blijkt dat de partner een grote invloed heeft op hoe een vrouw haar bevalling ervaart.
[quads id=1]

Een dikke 10

De steun van de partner wordt door 87 procent van de ondervraagden beoordeeld met een 8 of hoger. In 56 procent van de gevallen krijgt de partner zelfs een dikke 10. Partners worden vooral geroemd door hun steun tijdens de weeën en dat ze op de juiste momenten meegaand waren met de wensen van hun vrouw.

Tijdens de weeën

[quads id=1]

bevalling Suriname
De bevalling van Mama Jordan

Partners zijn daarnaast een belangrijke factor in het behouden van de rust en het bewaken van de controle, zoals wanneer de verloskundige gebeld moet worden en wat de wensen van de vrouw zijn als zij die zelf niet kan communiceren. Dat is nog eens wat anders dan de klachten die vaak over de rol van de partner bij de bevalling worden geuit.

Hij puft mee

Maar sms gaat het wel mis. En we kennen allemaal wel de verhalen van mannen die tijdens de bevalling flauwvallen. En van de vrouwen die hun arme man uitschelden. Hoe deed jij dat? We zijn benieuwd

Op de verlosafdeling van het UZ Antwerpen komt toekomstige mama Jordan aan om haar bevalling in te laten leiden. De vrouw is al over haar uitgerekende datum en omdat haar baby nogal groot is, wordt beslist om haar vliezen te breken. Hoewel Jordan nog jong is, lijkt de bevalling weinig indruk op haar te maken. Wanneer haar mama tijdens de arbeid belt, geeft ze zelfs zonder moeite een boodschappenlijstje door. Dokter Jorien Vercruyssen noemt het multitasken tot in de perfectie”. “
Bekijk hier de video:
[quads id=1]

Geschreven door Elisa Heisen

Bron: Linda Nieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.