Video – Buurt-oma Celien Anches ‘GlaMMa’ helpt kinderen uit Rotterdam

kinderen Rotterdam

Rotterdam ~ Buurt-oma Celien Anches uit Rotterdam-West in Nederland is de inzamelingsactie #schooltassenchallenge gestart. Ze wil daarmee kinderen uit gezinnen met weinig geld het nieuwe schooljaar voorbereid laten beginnen.
[quads id=1]

Celien uit Rotterdam

Bekijk hier de oproep:

Hey Fb friends!!✨

Ik wil jullie graag vragen om hulp😊
Ik beheer samen met m’n dochter een groep Mommys Poppin en wij krijgen dagelijks
[quads id=1]
Berichten over Mommys die het zwaar hebben en ik wil deze Mommys graag helpen! Ik vraag geen geld maar gewoon een schooltas! 1 schooltas met schoolspullen!! Zodat we 100 kindjes ( meer mag ook) blij kunnen maken! Helpen jullie mij?

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨❤️

Schooltassenchallenge!

Zoals jullie weten is er veel armoede in Nederland en veel kinderen lijden hier helaas onder.

[quads id=1]

Wat is ons plan?

We willen deze kinderen graag voorzien van een schooltas gevuld met schoolspullen! Denk hierbij aan

Etui
Pennen
Potloden
Schriften

Eventueel een
Broodtrommel
Drinkbeker

Dit allemaal in een leuke schooltas!

Doe jij mee met deze challenge? Laten we minstens 100 kinderen blij maken met een schooltas !

Doe je mee? Slide in me DM

Lets go! Gebruik onze hashtag #schooltassenchallenge

kinderen Rotterdam
Foto van Facebook

 

Foto van mijn en de oprichtster van Mommy’s Poppin Loulou Van Loon

[quads id=1]
Celien heeft een oproep gedaan op Facebook (zie hierboven) en binnen een paar dagen zijn al 25 rugzakjes gedoneerd, veel in knalroze en knalblauw. Eind augustus begint het nieuwe schooljaar en dan wil Celien minimaal honderd goed gevulde schooltassen uitdelen. Niet alleen schooltassen en rugzakken staan op het verlanglijstje van de #schooltassenchallenge, ook pennen, etuis, schriften, broodtrommels en bekers. Het gaat om schoolspullen voor kinderen op de basisschool en middelbare school.

Eigen ervaring

In haar omgeving en uit eigen ervaring weet ze hoe moeilijk het is als je ieder dubbeltje moet omdraaien. “Ik merk dat er in Nederland best veel armoede is en dat er veel moeders zijn die het achter de schermen houden, maar ik hoor het van kinderen op straat en kinderen die bij mij binnenkomen en daarom ben ik deze uitdaging aangegaan.”
In de buurt noemen ze Celein al GlaMa, een afkorting van glamorous ma, omdat ze altijd voor iedereen klaarstaat en een luisterend oor biedt.

Facebook actie

Op Facebook is de actie van Celien te vinden met de zoekterm Shargail en #schooltassenchallenge. Ze krijgt enthousiaste reacties via berichten op Facebook en ook van luisteraars van Radio Rijnmond. “Ik ben toevallig aan het opruimen en vind meerdere rugzakken”, laat iemand via de telefoon weten. De contactgegevens van Celien zijn bij RTV Rijnmond bekend.

Waarom doet ze dit? Lees zelf maar:

Bekijk hier ook de video erover:
[quads id=1]

Bron: Rijnmond TV
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.