Verdachten van gedwongen groepsomgang vrijgelaten ~ Suriname

stiefvader Suriname

Suriname ~ De mededeling van rechter Ingrid Latjicharan, klonk maandag als muziek in de oren van Donovan F. Dion R., Lorenzo B. en Roche A.
[quads id=1]

Verdachten uit Suriname

De vier verdachten, die sinds oktober 2017 in voorarrest zaten, mochten naar huis. Zij werden ervan beschuldigd dat zij op 18 oktober 2017 een jonge vrouw tot groepsomgang hebben gedwongen nadat zij haar alcohol en ‘sukru’ hadden toegediend.

Alcohol en Sukru

De rechter gaf het viertal een ernstige waarschuwing. “U mag vandaag naar huis, maar zorg ervoor dat jullie dit nooit meer doen.
[quads id=1]
Als het je moeder of je zus was, zou je het niet leuk vinden. Dus doe het nooit meer”, zei de rechter, terwijl ze de verdachten strak aankeek. Ze liet ook weten dat zij met dit besluit anticipeert op de uitspraak die ze op 5 november zal doen. Officier Nirmala Maikoe eiste eerder tegen alle vier verdachten, twaalf maanden gevangenisstraf.

sukru drugs Suriname

Hij had een relatie met haar

Advocaat Therese Roos, die Donovan F. bijstaat, meent dat haar cliënt geen blaam treft in deze zaak. “Donovan had een relatie met het slachtoffer. Ze hadden een afspraak dat hij haar thuis zou ophalen, een wandeling zouden maken en haar geld zou geven. [quads id=1]
Het slachtoffer stemde hiermee in. Er was dus geen sprake van dwang”, legde ze uit. Volgens Roos is er geen bewijs dat haar cliënt de vrouw alcohol of sukru heeft toegediend.

Hij zou haar geld geven

Volgens de advocaat zou het slachtoffer zelf hebben gevraagd naar ‘Palmore’, een mix van palm-rum en More-sap. Nadat ze de drank had gedronken, werd ze lomerig. Daarop is zij afgevoerd door haar vriend en vier andere mannen. Zij verplaatsten zich met het slachtoffer van de Latourweg naar de Krapatalaan in het district Wanica. Volgens Roos zou de vrouw Donovan zelf om omgang hebben gevraagd.
[quads id=1]

Ze genoot ervan

“Ze genoot ook ervan”, voegde de advocaat eraan toe. Ze concludeerde daarom dat er geen sprake was van geweld of dwang. Irvin Kanhai, advocaat van Dion R. en Lorenzo B., zei dat de vrouw iemand is die omgang heeft voor geld met mannen. Zij zou kwaad zijn geworden omdat de mannen haar geld hadden beloofd en hun belofte niet zijn nagekomen.

Ze kreeg geen geld

“Waarom gaat ze eerst naar de politie om daarna te zeggen dat de jongens niet vervolgd hoeven te worden? Als je omgang hebt met mannen tegen betaling, ben je niets anders dan een pro**tituee”, aldus Kanhai.

Densio, Donovan, Lorenzo, Raymon en Roché niet vrijgelaten – Suriname

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.